KISA KISA

Nilgün KAYA

BALIKESİR–Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Balıkesir’de vefat eden ancak başka illerde toprağa verilmesi istenen cenazeler için hayata geçirdiği havayolu ile cenaze nakil hizmeti, 2020 yılından buyana ücretsiz olarak sürdürülmeye devam ediyor. BBB, cenaze nakilleri için Türk Hava Yolları ile yaptığı sözleşme sayesinde bugüne kadar 226 cenazeyi ücretsiz olarak havayoluyla il dışına nakletti. Büyükşehir ayrıca 8.080 cenazeyi de karayoluyla nakletti. Hizmetten yararlanabilmek için vatandaşların 444 40 10 numaralı hattı aramaları yeterli.

–Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altınkum’dan Yağcılar’a, Ayvalık’tan Altınoluk’a kadar Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki mavi bayraklı plajlarda her yıl olduğu gibi bu yılda engelli rampaları yerleştirildi. 291 kilometrelik sahil şeridinde düzenleme çalışmalarına devam edildiği,  ekiplerin son olarak; Edremit Altınkum, Yağcılar, ve Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği’nde engelli rampası çalışmasını tamamladığı, yürüyüş yollarını ve iskelelerin de onarıldığı bildirildi.

BURHANİYE–Burhaniye “Yaza Merhaba Satranç Turnuvası” İskele Marina Otel’de gerçekleştirildi. 8 Yaş, 14 yaş ve açık olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilen turnuvalara 120 sporcu katıldı. 2 gün süren turnuva da Açık kategoride Sakarya Hüseyin Arda, 14 Yaş ve altı kategoride Güven Üstün ,8 yaş ve altı kategori de ise Örs Okay Burak şampiyonluğu kazandı.

–U20 Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonası Burhaniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ören plajında yapıldı. Kadınlar ve Erkekler kategorisinde yapılan şampiyonada Türkiye Kadın Voleybol Takımı şampiyonluk kupasını kazandı. Türkiye,Romanya, Moldova, Sırbistan ve Kosova’dan 44 sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonasında dereceye girenlere madalya ve kupaları düzenlenen törenle verildi. 24-26 Haziran 2022 tarihleri arasında Ören Plajında gerçekleştirilen Balkan Beach Tour Türkiye Şampiyonasında Kadınlar’da Türkiye takımı şampiyon olurken, erkeklerde Türkiye takımı 2.liği elde ederek şampiyonluğu Sırbistan’a kaptırdı.

AYVALIK– Ayvalık ‘ın Altınova Mahallesine kapalı pazar yeri projesi için ihaleye çıkılacak. Ayvalık Belediyesi’nden yapılan açıklamada, pazaryeri yapım işi ihalesi kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek. Altınova Kapalı Pazaryeri ihalesi 7 Temmuz Perşembe günü Ayvalık Belediyesi yeni hizmet binasında yapılacak. İhaleye katılmak isteyen girişimciler, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden, beş bin Türk lirası bedel ödeyerek şartname alabilecek.

–UNESCO Dünya Mirası Adayı Ayvalık başlıklı panel serisinde; “Ayvalık Koruma ve Planlama Sürecinde Bilgi Yönetimi” isimli ikinci panel,  Mimar Ayşegül Özer’in sunumuyla Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Panelde, Ayvalık için gerçekleştirilen koruma çalışmaları, envanter oluşturulması, GIS sistemleri ile kaydedilmesi süreçleri üzerinden koruma ve planlamada bilgi yönetimi konuşuldu. Selanik Aristotales Üniversitesi’nde “Türkiye ve Yunanistan’da Mübadil Mimarı Mirasının Korunması: Ayvalık ve Resmo Örneği” üzerine doktora çalışmasını sürdüren Özer, Ayvalık’ta 5330 yapı üzerinden gerçekleştirdiği GIS tabanlı envanter oluşturulması sürecini, Ayvalık kentinin Girit / Resmo üzerinden kıyaslamalı analizlerini, korumacılık kavramının yalnızca yapıların mimari restorasyon anlamında ele alınmaması gereken, alt ve üst katmanları olan bir sistem olduğu, yurtiçinden farklı örnekler sunarak Ayvalık üzerine gerçekleştirilebilecek çalışmalar kapsamında bilgi paylaştı.