AYMEYO 28. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

Nilgün KAYA

Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu’nun 28. Dönem mezunu 270 öğrencisi, törenle uğurlandı. Eğitim yöneticileri konuşmalarında, ülke dinamiği açısından gençlerin önemine dikkat çekerken, mezunlar üniversitelerin, bilimin ve bilimselliğin ön planda olduğu, aklın özgür düşünce ile buluştuğu bilim yuvaları olduğunu ifade etti.

Okul Salonu’nda 2 Haziran Perşembe günü saat 11.00’de başlayan törende Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, ilçe protokolü, AYMEYO Okul Müdürü Doç. Dr. Yakup Dinç, Müdür Yardımcıladı Dr.Öğr.Üyesi Figen Erdoğdu ve Öğr.Gör Hayri Taşkır, okul yönetimi, öğretmen ve öğrenciler hazır bulundu.

Burhaniye Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Muammer Bezirgan, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof Dr. Oğuzhan İlban törene konuk olarak katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından mezun öğrenciler adına Zehra Sönmez Bayrak adlı öğrenci bir konuşma yaptı.

“2 BÖLÜM 80 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAYAN OKULUMUZ 4 BÖLÜM 819 ÖĞRENCİ İLE DEVAM EDİYOR”

Yüksek Okul müdürü Doç Dr Yakup Dinç, ” Bugün; Yüksekokulumuzun 28. Dönem mezunlarını vermenin heyecan ve coşkusunu yaşamaktayım. 1993 yılında 2 bölüm 80 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Yüksekokulumuz bugün ise; Yönetim ve Organizasyon, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri, Pazarlama ve Reklamcılık, Mimarlık–Şehir Planlama Bölümleri olmak üzere 4 bölümde 819 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

Zaman bir su misali hızla akıp geçiyor. Bir eğitim-öğretim yılı bakın ne çabuk geçti ve yılın sonuna geldik. Öğretim Elemanlarınız olarak bizler eğitim-öğretim görevlerimizin dışında sizlerin aileleri gibi olmaya, gideceğiniz o uzun ve zor hayat yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı, becerikli olmanızı, mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacak bilgiler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık, daha da çalışacağız. Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, onları eğiten, öğreten öğretim elemanı arkadaşlarıma ve tüm idari çalışanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Sevgili gençler, Herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi de bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına azimle çalışacak, engelleri bir bir aşacak başarılı, mutlu ve hayalini kurduğunuz güzel bir yaşam süreceksiniz. Ülkemizin her köşesinde hangi koşullarda olursanız olun daima sorumluluk sahibi, iradeli her hususta güvenilir olmanız gerektiğini asla unutmayınız.

Sevgili mezunlarımız, Sizleri 2 yıllık bir eğitimin sonunda bir üst eğitime ve iş hayatına uğurluyoruz. Eminim okulumuzla ilgili çok farklı anılar biriktirdiniz, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Biz sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. Sizleri mezun ettiğimiz binlerce Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu mezunlarının arasına uğurlarken bizler de yıllar sonra hatırlayacağınız güzel anılarınızın bir parçası olmak isteriz.

Zaman içerisinde okulunuzdan çok değerli bilgi ve donanımla ayrıldığınızın, bir çok şey bildiğinizin farkına varacaksınız. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri başarılı bir iş insanı, güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmeyi diliyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sevgi ve saygılarımla. ” dedi.

Okulda ilk üçe giren öğrenciler şöyle oldu; Mimari Restorasyon Programında ilk üç dereceye giren Öğrenciler; Zehra Sönmez Bayrak, Buse Ece, Erkut Şencan,Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında ilk üçe giren öğrenciler; Ecemnur Bulgan, CeydaYeşil ördek, Osman Çakıroğlu, İşletme Yönetimi Programında ilk üçe girenler; Yıldırım Acar, Osman Oba, Alican Ermeni, Pazarlama Programında ilk üçe giren Reyhan Küçükölek, Cengiz Kırıkhan, Melike Karagöz’ e onur belgeleri verildi.

Törende ayrıca Mimari Restorasyon bölümünün hazırladığı serginin açılışı yapıldı.

Diplomalarını alan öğrenciler her sene olduğu gibi geleneğe uyarak okulun önünde keplerini havaya fırlatarak okullarına veda etti.