AYKÜSAD, ‘KADIN’ TEMALI KARMA SERGİ AÇTI

Nilgün KAYA

Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle resim sergisi düzenledi. Bu sene ki sergi, Ocak ayı içerisinde kaybettiğimiz Ayvalık’ın sevilen ressamı Arif Buz’a ithaf edildi.

Serginin bir bölümünde Ressam Arif Buz’un resimleri sergilendi

Her yıl Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde sergi düzenleyen AYKÜSAD, bu sene de Orhan Peker Sanat Galerisi’nde karma resim sergisi açtı.

AYKÜSAD adına konuşma yapan Kıymet Nesrin Seçer, ” Bizler AYKÜSAD olarak 8 Mart dünya kadınlar gününün kadınların eşitlik, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz. Bizler güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; her konuda olduğu gibi kültür ve sanat konusunda da kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek gerektiğine inanıyoruz. Elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup geliştireceğiz inancıyla tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyoruz. Katılım sağladığınız, sergimizin açılışında bizimle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ederiz.” dedi.

AYKÜSAD Resim Sergisi’nde; Ayla Aybaş Van Stokhem, Semra İğdır, Mayda Eren, Hikmet Sülecik, Çiğdem Varol, Erkan Günönü, Nurhayat Osbay, Servet Taş, Hilal Kaya, Ayşe Özkan, Ayşe Gündoğdu, Figen Bilge, Saliha Servetoğlu, Tuğba Aksezmeler, Nesrin Kökatan, Orhan Otan, Rabia Metin ve Taner Kalkan’ın resimleri, Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunuldu. ‘Kadın’ temalı resimler beğeni topladı.