ÜRETİCİYE ‘HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ, SAĞLIĞI VE TARIM MESLEKLERİ’ EĞİTİMİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta Ziraat Odası üyesi üreticilere, Mesleki Eğitim Merkezi Programı bilgilendirme toplantısı yapılarak ‘Hayvan yetiştiriciliği, sağlığı ve tarım meslekleri’ eğitim programı hakkında bilgi verildi.

Ziraat Odası’nda 8 Mart Salı günü gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katılan üreticilere, Ziraat Odası Başkanı Hasan Baysal da eşlik etti.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Meslek Odaları arasında imzalanarak yürürlüğe giren İşbirliği Protokolü kapsamında Ayvalık Ziraat Odası Üyelerine yönelik MEMP bilgilendirme toplantısında, Arıcılık, Bahçıvanlık, Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, Endüstri bitkileri yetiştiriciliği, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tarla bitkileri yetiştiriciliği, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, Tıbbi aromatik bitkiler yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, ev ve süs hayvanları, süs bitkileri, bağcılık, seracılık, çay yetiştiriciliği, meyve ve sebze yetiştiriciliği konularında verilecek eğitimlerin içeriği ve eğitim sonunda katılımcılara kalfalık ve ustalık belgeleri verileceği ifade edildi. Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Levent Barbaros’un bilgi verdiği ve yaklaşık 50 üreticinin katıldığı bilgilendirme toplantısı 1.5 saat sürdü.