CHP KADIN KOLLARI’NDAN SEDEF KABAŞ’A DESTEK

Nilgün KAYA

Cumhuriyet Halk Partisi Ayvalık ilçe Kadın Kollan, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş’a destek verdi.

CHP Ayvalık İlçe Kadınlar Kolu başkanı Ayşe Keklikçi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bilindiği gibi; gazeteci Sedef Kabaş hakkinda televizyon programında söylediği bir atasözü nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla soruşturma açıldi. Davet edilse gideceği bilindiği halde, avukatına bile ulaşamadığı bir saatte, gece 02.00’de evine giden polisler tarafından gözaltına alındı. ifadesinde, “Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur’ demesine rağmen siyasi bir karar doğrultusunda tutuklandi. Hem de “kaçma – saklanma ihtimali yüksek” olduğu gerekçesiyle…Göz önünde olan, fikrini ve sözünü her zaman açıkça, korkusuzca ifade eden bir gazeteciyi; kaçma ve delil karartma şüphesiyle tutuklu yargılamaya karar verdiler.

Sedef Kabaş’in bugün hala hukuka aykın olarak tutukluluğu devam ediyor.Ülkemizin her yanıni saran korku ikliminden basın emekçileri de payını alıyor.

Sınır Tanimayan Gazeteciler Örgütü’nün 2021 yili Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde Türkiye 153’üncü sirada yer alıyor. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollan olarak bugün 81 ilden, 973 ilçeden sevgili Sedef Kabaş’a dayanışma mektuplarımızı gönderiyoruz. Bu ülkede hukukun üstünlüğüne, irfani ve vicdanı hür hakimlerin varlığına olan inancımızı yitirmeden hep birlikte sesleniyoruz: Yalnız değilsin Sedef Kabaş; Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları var! Bütün basın emekçilerini saygıyla selamlıyoruz.” Denildi.