BİLİM ATÖLYESİNDE HEM EĞLENİYOR HEM DE ÖĞRENİYORLAR

Nilgün KAYA

Ayvalık İstiklal İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, Türkiye, Ukrayna, Romanya ortaklı eTwinning kapsamında “My Enjoyable Workshop” adlı proje çalışmalarına başladı. Öğretmenleri Cansel Şalmanlı yönetiminde, bilim, tasarım, zeka oyunları atölyelerine katılan öğrenciler, ünlü bilim adamlarının hayatlarını da araştırıyor.

Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan, iletişim, işbirliği, proje geliştirme ve paylaştırma temelli e twinning’e katılan Ayvalık İstiklal İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, Öğretmenleri Cansel Şalmanlı rehberliğinde çalışmalara devam ediyor.

Projenin bilim, tasarım, zeka oyunları olarak üç farklı atölye çalışmalarını kapsadığı öğrenildi. Atölye çalışmaları ile öğrencilerin kendi becerilerinin farkına varmaları, kendilerini geliştirmeleri, bilim atölyesinde bilimi eğlenceli hale getirerek bilimsel düşünme becerisini kazanmaları, tasarım atölyesinde el becerisini ve estetik duygusunu geliştirmeleri, zeka oyunları atölyesi ile problemi algılama ve çözüm yolları bulma, stratejik düşünme, sosyal beceri, mantık yürütme, hızlı ve doğru karar verme becerileri kazanmaları amaçlanıyor. Proje 24 öğrenci ile birlikte yürütülüyor.

Şubat ayında başlanan projenin etkinlikleri devam ederken, etkinlikler projeye katılan tüm öğrencilerle birlikte eş zamanlı gerçekleştiriliyor. Yapılan bilim atölye çalışmaları ile öğrenciler hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar. Böylelikle proje tabanlı öğrenme gerçekleştirilmiş oluyor. Şubat ayında deneyler, arttırılmış gerçeklik çalışmaları, Konya Bilim Merkezine sanal tur ve dünyada iz bırakan bilim insanları ile ilgili araştırmalar tamamlandı. Öğretmen Cansel Şalmanlı, Nisan sonunda projenin tamamlanacağını ifade etti.