BALIKESİR ALEVİ GÜÇ BİRLİĞİ VALİ ŞILDAK İLE GÖRÜŞTÜ

Nilgün KAYA

Balıkesir Alevi Güç birliği, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’a ziyarette bulundu.

Başkan Selçuk Koç, Vedat Tekten, Ali İbrahim Gökçer, Mustafa Yaşar, Özay  Demirayak, Kenan Bila ve Erol Ablak’tan oluşan Balıkesir Alevi Güç Birliği, 25 Şubat Cuma günü Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ı  makamında ziyaret etti.

Görüşmede, uzun yıllardır talep edilen ve revize imar planının hazırlanması nedeniyle tahsisi gündeme gelen Balıkesir merkez Cem Evi konusu gündeme geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın Cem Evi için gereken desteği vereceğini ifade ettiği öğrenildi.

Balıkesir Alevi Güç Birliği tarafından hazırlanan açıklamada görüşmede sunuldu. Açıklamada, ” Yönetilmeyen ve savrulan ülkemizde haksızlıklar, hukuksuzluklar, fiyat artışları, yokluklar, kuyruklar, faşist baskılar giderek yoğunlaşmaktadır.

Vilayetimizin merkezinde, ilçelerinde ve birçok mahallesinde faaliyet göstermekte olan Cem Evlerimiz, derneklerimiz, vakıf ve kurumlarımızdan oluşan Balıkesir Alevi Güç Birliği olarak; halkımızın yaşamak zorunda bırakıldığı tüm bu olumsuzluklara karşı tepkiliyiz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte, Anayasal hak kullanarak ülkemizin içine savrulduğu bu durumdan kurtulması, yanlış yönetimlerim, yolsuzlukların, hukuksuzlukların, hırsızlıkların son bulması için yapılmakta olan sivil toplum mücadelelerinin tümünün içinde olacağız. Yaşamakta olduğumuz faşizan uygulamalara, hukuksuzluklara, hak ihlallerine, hırsızlık ve yolsuzluklara karşı mücadele eden tüm kurum ve kuruluşlarla, halkımızla birlikteyiz. Tüm bunlara ilaveten Alevi toplumu olarak, eşit yurttaşlık mücadelesi vermekteyiz. Hakkın, hukukun ve adaletin olmadığı ülkemizde, eşit olduğumuzun kabul edilmesini istiyoruz. Cemevlerimizin ibadethane, cemlerimizin de ibadet olarak kabul edilmeksini istiyoruz. Zorla cami yapımının, Sünni inanca zorlanmayı kabul etmiyoruz. Zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istiyoruz. Tüm ibadethanelerde olduğu gibi, cem evlerimizin de elektrik faturalarının, ödediğimiz vergilerden karşılanmasını istiyoruz. Bizim vergilerimizle Diyanet İşleri Başkanlığının lüks ve şatafat içinde ülke kaynaklarını çarçur etmelerine karşı çıkıyoruz. Eşit yurttaşlık mücadelemizde, tam laik Türkiye özlemi ile kahrolsun faşizm” denildi.