PELİTKÖY MERKEZ GİRİŞ YOLU VE MEYDAN YENİLEME ÇALIŞMASI

Nilgün KAYA

Burhaniye Belediyesi Pelitköy Mahallesi giriş yolu ve meydanı yeniden yapıyor.

Burhaniye ilçesine bağlanmadan önce Pelitköy Belediyesi tarafından 1999 yılında yapılan ve o tarihten itibaren aşınma ve bozulmalar sonucu sürekli şikayet konusu olan Pelitköy mahalle giriş yolu, Burhaniye Belediyesi ekiplerince tamamen sökülerek yenileniyor.

Köy girişinden başlayan çalışma, Atatürk Anıtının olduğu Meydan düzenlemesi ile birlikte tamamlanacak. Yaklaşık 500 metre uzunluğunda olan yola 5 bin m2 parke taş döşeyecek olan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in talimatıyla parke taş yol söküm çalışmalarını, Pelitköy düğün salonu ve sağlık ocağının da bulunduğu ana caddede başlattı.

12 metre genişliğinde ve yaklaşık 500 metre uzunluğunda olan caddeye, parke taş yol yapımının yanı sıra, yolun her iki yanında 3 metrelik yaya kaldırımı ve yağmursuyu geçiş olukları da döşenecek. Yapılan çalışmayla Pelitköy’de yaşayan vatandaşların en önemli sorunlarından birinin daha çözüme kavuşturulacağını belirten Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Pelitköyümüzün çehresini değiştirerek modern bir görünüme kavuşturuyoruz. Vatandaşlarımızın yıllardır bizlere yönelik şikayetlerini dikkate alarak 1999 da yapılmış ve yılların verdiği yorgunlukla yıpranmış mahalle ana yolunu meydana kadar yenileyeceğiz” dedi.