“ENERJİ ALANI KAMULAŞTIRILSIN, ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN, UCUZ ELEKTRİK VERİLSİN”

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta elektrikten temel gıdaya yaşamın her alanına yansıyan yüksek zamlar protesto edilmeye devam ediyor. Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı, UEDAŞ Ayvalık İşletme Şefliği önünde yaptığı eylemde, vatandaş adına üç talepte bulundu; ” Enerji alanı kamulaştırılsın, zamlar geri çekilsin, ucuz elektrik verilsin”

Ayvalık UEDAŞ İşletme Şefliği önünde bugün biraraya gelen Vatan Partisi Ayvalık ilçe teşkilatı, elektrik faturalarında ki  yüksek zamları protesto etti.

“HALKIMIZ, ÖZEL ŞİRKETLERİN AŞIRI KÂR HIRSINA KURBAN ETTİRİLMEKTEDİR”

Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Abdullaziz Şenel, “Degerli Yurttaşlar, Elektrik Üretimi ve Dağıtımı Kamullaştırılsın. Halk ucuz elektiriğe kavuşsun.Yaşamak ve üretmek için ucuz elektriğe ihtiyacımız var. Elektrik ve enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar 84 milyon halkımızın esnafımızım çiftçimizin sanayicimizin hane halkımızın belini bükmüş üretim ve ticaret şevkini kırmıştır. Serbest piyasa tanrısını küstürmeyelim liberal ekonomiye halel getirmeyelim derken halkımız özel şirketlerin aşırı kar hırslarına kurban ettirilmektedir. Enerji güvenliği tekellerin insafına bırakılmış,Elektrik dağıtımı kuruluşumuz Tedaş 21 özel şirkete bölünerek elden çıkarılmış bu özel şirketlerin birçoğu da yabancı enerji şirketlerinin eline geçmiştir. Vatan Partisinin merkezinde olacağı Üreticilerin Milli Hükümeti özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır. Cumhurbaşkanımız Sn.Tayyip Erdoğan yönetimindeki Hükümetimize öneriyoruz; Üretim ve Güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce başlayalım ve Halka ucuz elektrik verelim.Halkımızın Türk Bayrağı altında ve haklı eylemlerinin başarısı için sorumluluk üstleniyoruz.Yıkıcılığa bölücülüğe ve kargaşa planlarına cepheden karşıyız. Enerji alanı kamulaştırılsın. Ucuz elektrik verilsin. Zamlar geri çekilsin.” Dedi.