TURİZM PROFESYONELLERİ EMİTT FUARINDA

Nilgün KAYA

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, sektör profesyonellerini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce turisti ağırlıyor.

9–12 Şubat 2022 tarihleri arasında dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 25’inci kez İstanbul’da bir araya getiren EMİTT Fuarında Balıkesir, Ayvalık ve diğer ilçelerin stantlarında tanıtım faaliyetleri yöresel lezzetler ve kültürel öğelerle birlikte sunuldu.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen EMITT Fuarının açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi paydaşları, şehrin tüm dinamikleri, doğal güzellikleri, köklü geçmişi, kültürü, gastronomisi ve birbirinden güzel turizm destinasyonlarını tanıtmaya devam ediyor. TÜYAP’ta; 3. holde B211 numaralı stantta yer alan Balıkesir, 103 ülkeden 45 bini aşkın ziyaretçinin ve 200’e yakın tur operatörünün katıldığı fuarda çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. “Hayat Dolu Balıkesir” sloganıyla gün boyunca birçok etkinliğin gerçekleştirildiği Balıkesir standına; yerli ve yabancı turizm acentelerinin ve tur operatörlerinin ilgisi büyük oldu.

İL VE İLÇENİN TÜM ÜRÜNLERİ TANITILIYOR

Balıkesir ve Ayvalık standında görevliler tarafından il ve ilçenin  ürünlerinin tanıtımı yapılıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nin (BAÇEM) ürettiği zeytin, zeytinyağı, bitki çayları, uçucu yağlar çam ve çiçek ballarının, Ayvalık zeytinyağı ve yöresel lezzetlerinin dikkat çektiği bildirildi.  Ayrıca Büyükşehir Belediyesine bağlı Balıkesir Meslek Edindirme Kursu hocaları da (BALMEK) Coğrafi İşaretli Balıkesir Pullusu yöresel kıyafetini ve motifleri kullanılarak yapılan aksesuar ve süs eşyaları hakkında ziyaretçilere bilgiler veriyor.