66. SANAT YILINDA 5. SANAT FABRİKASINI KURDU

Nilgün KAYA

Ayvalık Sanat Fabrikasının kurucularından olan Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT) eski oyuncusu Yavuz İmsel, sanat hayatında 66. Yılını kutlarken Irak’ta Sanat fabrikası açtı.

Van Devlet Tiyatrosunun kuruculuğunu yaptıktan sonra Almanya Nürnberg Objektif Kültür Merkezi ve Ayvalık Sanat Fabrikasını kuran sevilen oyuncu Yavuz İmsel, sanatın toplumun her kesimine ulaşması için çalışmalarını sürdürüyor. Almanya Nürnberg’de dördüncü Sanat Fabrikasını kuran İmsel, beşinci sanat fabrikasını Irak’ta kurdu.

52 yıl önce Yavuz Vacit Osman İmsel ve arkadaşlarının kurduğu Irak Kerkük’teki (TMT) Türkmen Milli Takımını Sanat Fabrikası’na kattığını açıklayan Yavuz İnsel, Sanat Fabrikası olarak çalışmalarına Türkiye, Almanya, Irak olmak üzere üç ülkede devam edeceklerini, Uluslararası Tiyatro, Film ve Müzik Festivallerini birlikte yapacaklarını belirtti. Sanatseverlerin yanısıra sanata gönül verenler de unutulmadı. Eğitmen / sanatçı kadrolarıyla sahne ve tiyatro kursları açıldı.

Üç merkezde faaliyet gösterecek olan Sanat Fabrikası ile akademik düzeyde sanat eğitimi vereceklerini dile getiren  Yavuz İmsel,  amaçlarının değerli sanatçılar yetiştirmek olduğunu bunun için eğitim gerekliliğine işaret ederek, “Eğitimini tamamlayan katılımcılara Ayvalık Sanat Fabrikası’nın kardeş merkezleri olan Almanya ve Irak Sanat Fabrikası oyun ve turnelerine katılma imkanı tanıyoruz. Türk toplumunun nitelikli sanatçılara ihtiyacı var. Bu da ancak sanat eğitimi almakla olur.Tabii ki ortaya konulan her çalışmanın bir alıcısı vardır. Ama hiç bu kadar sağlıksız ve nitelikli estetiği olmayan çalışmalar sahnede ve medyada yer almamıştı. Bunun önüne biraz olsun geçebilmek adına, yeni kurduğumuz ekiple Sahne Eğitimi, Tiyatro Kursu başlattık. Bize bilinçli sanatçılar kadar bilinçli seyirci de gerekli.” Dedi.