SEBZE VE MEYVECİLER ODASI YİNE ‘ELMAS ÖZMEN’ DEDİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Sebze ve Meyveciler odasının seçimli genel kurul toplantısı, 28 Ocak Cuma günü yapıldı. Seçime tek liste ile giren oda başkanı Elmas Özmen, güven tazeledi.

Fotoğraf:Yüksel Kalkan

250 üyesi bulunan Ayvalık Sebze ve Meyveciler odasının seçimli genel kurul toplantısı İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Fotoğraflar: Yüksel Kalkan

Toplantıya oda yönetimi ve üyelerinin yanı sıra Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, AK Parti Ayvalık ilçe başkanı Ali Gür, Balıkesir Büyükşehir Belediye Körfez Koordinatörü Kazım Arslan, Eşref Uslu, MHP Ayvalık ilçe teşkilatı, belediye meclis üyeleri, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Melih Çakırca, Ayvalık Şoförler odası başkanı Aziz Ciddi, Ayvalık Ziraat odası başkanı Hasan Baysal, Balıkesir Şoförler odası başkanı Rıza Tekin, Edremit Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Dürüst, Havran Esnaf Odası Başkanı Hasan Soysal katıldı.

Başarılı kadın pazarcılara plaket verildi. 184  üyenin oy kullandığı genel kurulda sandıktan yine 8 yıldır odanın başkanlığını yapan Elmas Özmen çıktı.

Odanın yönetim kurulu asil üyeleri; Murat Eygin, Ali Gök, Ali Bilen Aydoğdu, Uğur Çaycılar, Eyüp Süslü, Ali Tıkır, yedek üyeleri; Mesut Özek, Gürkan Avcu, Bahri Aslan, Ahmet Ekin, Hüseyin Küçük, Uğur Tuncel, İlknur Açıkdilli olarak belirlendi. Denetim kurulu asil üyeleri; Mustafa Özkuru, Süleyman Sürücüoğlu, Burak Ünal, yedek üyeleri; Kemal Köse, Sercan Erin ve Kadriye Alnola oldu.

Başkan Elmas Özmen yaptığı konuşmada, “ikinci kez 4 yıllık süreci bitirdik ve helalleşmek için yine karşınızdayız. Şunu yaptık bunu yaptık diye anlatmayacağım. Her zaman her yerde esnafımızın yanında olduk. Her ortamda haklarını savunduk.burhaniyede, Gömeç’te, Dikili’de hiçbir yerde sahipsiz bırakmadık. Dünya’nın en yüksek noktası Everest tepesidir.neden dünyanın en yüksek yeri, bu kudretin sebebi nedir, düşündünüz mü? Bunun sebebi arkasında dimdik duran Himalaya sıra dağlarıdır. Bizler yönetim olarak çok güçlüyüz. Gücümüzün kaynağı arkamızda sıra dağlar gibi duran sizlersiniz. Siz böyle omuz omuza sırt sırta arkamızda durduğunuz müddetçe bizim önümüzde kimse duramaz. Korona başlangıcında sizin verdiğiniz destekle ve belediyemizin yardımlarıyla en az zararla atlattık. Çok kötü günlerdi, Allah bir an önce insanlığı bu dertten kurtarsın inşallah. Bankalar kapandı, alışveriş merkezleri kapandı,okullar kapandı,camiler kapandı, ama biz mekanlarımızı kapatmadık. Virüsü, ölümü göze alarak korkmadan,yılmadan tezgahımızı açtık. Halkımızı mağdur etmedik.Size bu dönemdeki fedakarlıgınız için çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlar en zor ibadet gönül kazanmaktır. En büyük günah ise kalp kırmaktır.Etrafımızdaki kalabalıklar bizi aldatmasın çünkü yanlız ölecek, yanlız dirilecek ve yanlız hesap vereceğiz.

O yüzden her kongrede söyledim yine tekrar ediyorum.8 yıllık süreçte ben ve yönetimimdeki bütün arkadaşlarım odamızı temsilen gittiğimiz toplantıların hiçbirinde yolluk harcırah almadık almayacağız da. Çok misafirimiz geldi ama hiç ağırlama masrafımız olmadı ve olmayacak.

Bu esnafımızın nasıl para kazandığını biliyorum. Odamızın gelirlerini esnafımızın emaneti biliyor ve parasını kutsal sayıyorum ve burdan hakkınızı helal edin.” Dedi.