TÜRKİYE ‘NİN KADIN MUHTARLARI AYVALIK’TA BULUŞTU

Nilgün KAYA

Güçlü Kadın Güçlü Gelecek Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Körfez Buluşması ” Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ ın katılımı ile Ayvalık Vilayet Evlerinde gerçekleştirildi.

5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 87. Yıl dönümü nedeniyle Kadın Muhtarlar Derneği tarafından İç İşleri Bakanlığı, AFAD, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlen program, 2 Aralık’ta başladı. 4 günlük etkinliğe Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden 254 kadın muhtar katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği Akademisi Eğitmeni Terapist iletişim ve evlilik danışmanı Ecem Erenoğlu tarafından, katılımcılara diksiyon ve etkili konuşma, stres ve öfke yönetimi, etkili iletişim konularında eğitim verildi. AFAD etkinliğe eğitim desteği verdi.

Sosyal anlamda güçlenmek, kadın muhtarların sayısının artması için farkındalık yaratmak, ülkeyi tanımak ve tanıtmak, sosyal ve kamusal alanda gelişim amacıyla etkinliğin düzenlendiğini ifade eden Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Eroğlu, 50 bin muhtar 1127 kadın muhtar bulunduğunu, sayının yeterli olmadığını belirterek, “Sayımız az ama özgül ağırlığımız var.” Dedi.

Etkinliğin gala gecesine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, il ve  ilçe protokolünün yanı sıra İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Suna Üstüner de katıldı. Ayvalik’ın tek kadın muhtarı olan Sahilkent Mahalle Muhtarı Safiye Ayla Erdil de etkinlikte hazır bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuşmasının bir bölümünü eşinin elinden tutarak yaptı ve belediyeciliğin her safhasında muhtarlara büyük ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Balıkesir yöresi halk oyunlarının beğeniyle izlendiği gecede Kadın Muhtarlar, geçmişten bugüne Balıkesir yöresine ait geleneksel gelinlikleri mini defile ile sundu.