ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN DESTEK; “LALE ÖĞRETMEN YALNIZ DEĞİLDİR”

Nilgün KAYA

Eğitim Sen Ayvalık Temsilciliği, Ayvalık Atatürk İlkokulunda görevli üyeleri Lale Kavasoğlu’nun haksızlığa karşı bir onur mücadelesi verdiğini,  öğretmen ile birlikte öğrencileri ve velilerin de mağdur edildiğini açıkladı.

Atatürk İlkokulu önünde 22 Ekim günü yapılan açıklamada, “Ayvalık Atatürk İlkokulu’nda çalışan üyemiz Lale Kavasoğlu’nun tamamen haksız ve keyfi bir şekilde okulundan ve öğrencilerinden koparılarak başka bir okula sürgün edilmesi ile ilgili açıklamanızı yapmak üzere bir araya geldik. Yaşanan bu haksızlık tam 3 yıl oncesine dayanmaktadır. Öğretmenimiz okul içinde yapilan bir sınavda aldığı gözetmenlik görevini kuralına uygun bir şekilde yerine getirdiği halde aynı okulda görev yapan bir öğretmen tarafından mesnetsiz gerekçelerle şikayet edilmiş, okul idarecileri ve diger görevlilerin de gözetiminde yapılan ve hiç bir sorun yaşanılmayan bu sınavla ilgili öğretmenimize karşı iftira niteliğinde suçlamalarda bulunmuştur.  Konuyla ilgili milli eğitim müdürlüğü tarafından açılan soruşturmada aynı okulun müdürü muhakkik olarak görev yapmış, yapılan soruşturma sonucunda suçlamaların aksine bahsi geçen sınavda hiç bir sorun yaşanmadığı ve yapılan bu haksız suçlamaların gercek dışı olduğu sonucuna varılmıştır. Ne var ki, adeta itibar suikasti niteligindeki bu iftiralar karşısında iftira atana herhangi bir yaptırım uygulanmamış öğretmenimizin haklı davası kapatılmaya çalışılmıştır. Üyemiz hem kişisel hem de mesleki anlamda uğradığı bu haksızlıktan ötürü yıpranmış ve maalesef konuya hakim olan idare tarafından yanlız bırakılmıştır.”

“Lale öğretmen sene sonu değerlendirme toplantısında doğal olarak bu konuyu gündeme getirmiş ve uğradığı bu haksızlık ile ilgili serzenişte bulunmuş üzüntüsünü dile getirmiştir. Ne yazık ki yine aynı kişi tarafından ve yine aynı üslup ve yöntemle öğretmenimiz hakkında yalan beyanlarla hakarete uğranıldığı bahanesiyle  savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Yapılan savcılık soruşturması dava hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. Kısaca bu iki olayda da anlaşılacağı üzere öğretmenimiz Lale Kavasoğlu üzerine planlı bir şekilde itibarsızlaştırma çabası gösterilmiştir. Ve yine anlaşılacağı üzere yapılan tüm suçlamaların gerçek dışı olduğu hem idari hem de adli soruşturmalarla ispatlanmıştır. Hal böyle iken, tüm bunlar okul idaresi ve ilçe milli egitim müdürlüğünün gözleri önünde yaşanırken üyemiz hakkında itibar suikasti yapan kişi hakkında hiçbir soruşturma veya uyarı yapılmaması ayrıca bir tartışma konusudur.Yaşanan tüm bu olayların tek mağduru üyemiz Lale Kavasoğlu olmasına rağmen iftiralara uğrayan üyemiz hakkında iç barışı bozduğu gerekçesiyle hakkında sürgün kararı verilmiştir.  Bunu kabul etmemiz düşünülemez. Burada açık olan şudur; Üyemiz Lale öğretmen mesleğini seven, işini onuruyla ve layıkıyla yerine getirmeye çalışırken bir haksızlığa kurban edilmiştir.Üyemiz kendini savunmaya çalışmaktan başka hiçbir şey yapmamıştır. Haksızlığa karşı bir onur mücadelesi içindedir. Hem mesleki hem de kişisel olarak yıpratılan Lale öğretmenimizin yanındayız. Bu yaşananların tek mağduru Lale öğretmen degildir. Yapılan bu sürgünle onu seven öğrencileri ve velileri de mağdur edilmiştir. Bu haksızlığı yapanlar 1. sınıfa giden bu ogrencilerin yaşayacağı travmanın da sorumlusu olacaktır. Tüm bu haksızlık ve mağduriyetlerin derhal giderilmesini öğretmenimiz hakkında yapılan bu atamanın iptalini istiyoruz. Öğretmen arkadaşları velileri ve öğrencileriyle birlikte bu haksızlık giderilinceye kadar her platformda bunu dile getireceğimizi konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Lale öğretmen yanlız degildir.” Denildi.