BAHÇE DUVARLARINA 57 MOZAİK TABLO YAPTI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan Vildan Uçkaç Aydemir, eşi Hamza Aydemir ile birlikte İlçe Halk Eğitim Merkezinde aldığı mozaik eğitimini, evlerinin bahçe duvarlarını 57 mozaik tablo süsleyerek pekiştirdi.

Fayans ve seramik parçalarını, sıva filesi tutturarak mozaikler yapan Aydemir çifti, yapıtlarını açtıkları sergi ile arkadaşları ve komşularıyla paylaştı.

 

Eşinin yardımı ile bahçesinin dört köşesini mozaik tablolarla süsleyen Vildan Uçkaç Aydemir’in farklı kadın portrelerine yer verdiği çalışmaları arasında ünlü ressam Frida Kahlo’nun yansıtıldığı mozaikler dikkat çekti. Bahçe duvarlarını mozaiklerle süsleyen Vildan Aydemir, “Sosyal Sigortalar Balıkesir ve Bakırköy şubelerindeki çalışmalarımdan 22 yıl sonunda emekli oldum. Emekli olduktan sonra çeşitli kurslara katıldım. Mozaik çalışmasına 5 yıl önce Ayvalık Halk Eğitim Merkezinde, Aybüke Erden hoca ile başladım. 5 tablo yaptım. Hayalimde bahçemin duvarlarını mozaik tablolarla süslemek vardı ancak çalışmalarımın yoğunluğundan zaman bulamamıştım. Pandemi döneminde bu isteğimi gerçekleştirme fırsatım oldu. Eşim ile birlikte 57 adet mozaik portre yaptık. Malzeme olarak fayans,seramik parçalarını keserek inşaatlarda kullanılan filelerin üzerine tutkal ile yapıştırarak çalıştık. Çalışmalarımızı gören arkadaşlarımızın teşviki ile bir kokteyl düzenleyerek tablolarımızı paylaştık.” Dedi.