AYVALIK ANADOLU LİSESİ E-TWİNNİNG PLATFORMUNA KATILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Anadolu Lisesi yine özel bir çalışmaya imza atıyor. Almanca Öğretmeni Ferda Poyraz yönetiminde, ‘Birlikte yaşıyoruz,birlikte öğreniyoruz’ adlı e-Twinning projesine katılan beş öğrenci, hazırladıkları çalışmayı okulun web sayfasında oylamaya sunacak.

 

Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan, 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan ve 2014 yılından bu yana Avrupa Birliğinin Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programları olan ERASMUS’a entegre edilen e-Twinning, okullar arasında diyalog sağlıyor.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar arası iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşmak için oluşturulmuş bir platform olan e- Twinning’e Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı.

e-Twinning platformunda gerçekleştirilen farklı projelerden biri olan ‘Wir Leben Zusammen, wir Lernen Zusammen / “Birlikte yaşıyoruz, birlikte öğreniyoruz’ projesinde yer alan Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencileri Ceylin Özgen, Büşra Doğan, İdil Gezener, Samet Çoban ve Ali Nihat Bekit projeyle ilgili olarak Almanca Öğretmenleri Ferda Poyraz öncülüğünde çalışmalarına devam ediyorlar.

Görevli öğrencilerden Ceylin Özgen, “Şimdiye kadar ortak olduğumuz ülkeleri, ki bunlar Romanya ve Polonya, hakkında bir çok şey öğrendik. Daha sonra pano hazırladık, proje için logo ve poster tasarımları yaptık. Bu tasarımlar okulumuz Ayvalık Anadolu Lisesi Web sayfasında oylamaya sunulacaktır. Şu anda çalışmalarımız zevkli ve öğretici bir şekilde devam ediyor. Bu projede yer almaktan mutluyuz ve gurur duyuyoruz.” Dedi.

Bu projede ortak olarak yer alan diğer okullar  ve katılımcılar şöyle;

Muhammed Kahveci Pazar/Rize ATATÜRK ANADOLU LİSESİ

Şeyhmus Çetin Artuklu/Mardin SÜREYYA NUHOĞLU ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ

Gizem Atılgan Edirne ÖZEL EDİRNE SAFİR KOLEJİ

Fatma Sülün Bursa AHMET HAMDİ GÖKBAYRAK FEN LİSESİ