YURT KRİZİNİ TBMM’YE TAŞIYAN TİP’Lİ VEKİLLERE AYVALIK’TAN DESTEK

Nilgün KAYA

Yurt krizini TBMM’ye taşıyan Türkiye İşçi Partisi’nin verdiği kanun teklifi için Ayvalık’ta imza toplandı.

Talatpaşa Caddesinde stant açan Türkiye İşçi Partisi Ayvalık İlçe örgütü, fahiş fiyattaki ev kiraları nedeniyle milyonlarca emekçinin ‘Barınamadığına’ dikkat çekti. ‘Yüksek kiralar herkes için sorun ama öğrenciler için daha büyük sorun’ diyen TİP Ayvalık örgütü, 4 maddelik kanun teklifinin yasalaşması ve öğrencilerin barınma sorunun çözümü için vatandaşlardan imza topladı.

 

TİP’li 4 milletvekilinin imzasıyla TBMM’ye sunulan Yükseköğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu ile Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunun da değişiklik öngören kanun teklifinde; KYK yurtlarının ücretsiz hale getirilmesi ve ivedi olarak atıl durumdaki kamu binalarının öğrenci yurduna dönüştürülmesi için düzenleme yapılması öneriliyor. Mevcut yurtların ihtiyacın yüzde 10’unu dahi karşılayamadığının altı ciilen teklifte, ” Mülkiyeti ve/veya kullanım hakkı kamuda olan atıl ve kullanılmayan uygun yapıların tespit edilip öğrenci yurdu haline getirilmesi”

“BARINAMIYORUZ”

İlçe örgütü adına yaptığı açıklamada, Başkan Deniz Devrim Kireççi, “İnşaatlarıyla övünen Saray Rejimi’nin kurduğu düzende milyonlarca emekçi, üst üste zamlanan ve hızına yetişilemeyen kira fiyatları yüzünden barınma sorunu ile karşı karşıya. Mülk baronları tapu üstüne tapu koyup zenginleşirken binlerce insan sokakta yaşıyor. Yüz binlerce insan ise denetlenmeyen kiralar nedeniyle sokağa atılma korkusuyla yaşama savaşı veriyor. Üstelik mülk baronlarının sahibi olduğu yüz binlerce konut ne kirada ne kullanımda, atıl bir durumda alıcısını bekliyor! Tüm bunlar yaşanırken iktidar ise yalnızca izliyor. Saray’ın Saraylar yapacak vakti ve parası var; emekçilere, öğrencilere, evsiz yurttaşlara konut sağlayacak imkanı ise yok. İnanmak isterseniz tabii! Zenginler saraylarda, halkın sokaklarda uyuduğu bu düzeni kabul etmiyoruz! Herkesin barınma hakkına erişebildiği eşit ve adil bir ülkede inat ediyoruz. Konut yatırım aracı değil, ihtiyaçtır. Barınma lüks değil, temel bir haktır. Emekçilerin barınma sorununu çözecek adımlar derhal atılmalıdır.” Dedi.