6. ULUSLARARASI GOLD WİNG TÜRKİYE BULUŞMASI AYVALIK’TA BAŞLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 6. Uluslararası Gold Wing Türkiye buluşması başladı. Cunda Adasına gelen 20 ülkeden 200 motorcu ada sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu ve vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Gold Wing Kulüp Türkiye tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Türkiye Treffeni Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde başladı. Dünyanın en büyük hacimli motosikletleri Ayvalık caddelerinde ve Cunda adasında göz kamaştırdı.

Bu yıl 6. kez Türkiye’de düzenlen Uluslararası Türkiye Treffeni’ne Avrupa’nın 20 ülkesinden 200 motosiklet katıldığı öğrenildi. Gold Wing Kulüp ikinci başkanı Özcan Şimşek, “Uluslararası bir etkinlik düzenlemekteyiz. Her sene Eylül ortasında yapılıyor. Yaklaşık 20 ülkeden 200 motosikletçi katılıyor. Cunda adasını bir ziyaret edelim dedik. Yarım saat durup otelimize geri döneceğiz. Etkinlik dört gün sürecek. Akşamları iki gün canlı müzik yapılacak. Bunun haricinde gündüz kültürel bir gezi yaptık. Yarın bir tür yaoacagiz ve Cumartesi günü ulusal geçişle Ayvalık’tan geçeceğiz. Hangi ülkeden kaç km geldiğine yönelik bir sıralama yapılacak ona göre plaketler veriliyor” Dedi.

“Ülkemizi tanıtmış oluyoruz”

Etkinliğe Adana’dan katılan Metin Kırmacı, “Her yol yapılan bu etkinlik yılda bir kez gerçekleşir. 26 ülkede yapılır bu olay. Bu sene de 20 ülkeden arkadaşlarımız buradalar. Yaklaşık 200-250 motor var.dirt gün sürecek bu etkinlik. Bu yıl Ayvalık seçildi. Her gün bir bölgeyi arkadaşlarımız organize ederek gezdiriyor. Bu sayede ülkemizi tanıtmış oluyoruz” dedi.

Etkinliğe Ankara’dan katılan Şıhlı Ekmekçi, motor tutkusunun küçük yaşlardan başladığını belirterek ” Biz Ankara’dan geliyoruz ama arkadaşların hepsi Avrupa’dan geliyor. Türkiye’den 100 motor katılıyor, Avrupa’dan 120 civarı. Yılda bir kere Eylül ayının ortasında Türkiye’de buluşuyoruz. Yılın diğer haftalarında da Avrupa’nın diğer ülkelerinde bu festivali yapıyoruz. Bu festivalin amacı grubu birlikte yutmak” dedi.

Birbirinden güzel motosikletler Cunda adasında rengarenk görüntüler oluşturdu, vatandaşlar motosikletlere ve Motorculara büyük ilgi gösterdi.