AYVALIK BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI TOPLANTISI YAPILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis toplantısı yapıldı.

Gündemin ilk maddesi; Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün bilgisayar yazılım alımları koduna belirli müdürlüklerden 2 milyon 400 bin lira aktarım yapılması konusu oldu. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bilgisayar yazılım alımları 700 bin TL, Zabıta müdürlüğü taşıt alımları 150 bin TL, Etüd Proje Müdürlüğü proje giderleri 250 bin TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü diğer giderler 1 milyon TL, Park ve bahçeler müdürlüğü taşıt alımları 250 bin lira, Park ve Bahçeler proje giderleri 50 bin TL, Destek Hizmetleri Müdürlüğü bilgisayar yazılım alımlarına koduna toplam 2 milyon 400 bin lira aktarılmasına oy birliği ile kabul edildi.

Belediye mülkiyetinde bulunan taşınmazları ile ilgili olarak pandemi nedeniyle Mart ayında alınan karar doğrultusunda, ecrimisil ve kira gelirlerinin 3 ay ertelenmesinin, pandemi yasakları bitmesine rağmen açılmayan işletmeler için uygulanmasına yönelik gündem maddesi de mecliste görüşülüp oylandı. Madde oy birliği ile kabul edildi.

HAYVANSEVERDEN AYVALIK’A YAKIŞACAK BARINAK YAPMA SÖZÜ

Ayvalık Belediyesi Geçici hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezinin iyileştirilmesi ve yapım işleriyle ilgili şartlı bağış talebi gündemin üçüncü maddesi oldu. Merkezin projesinin çizildiğini, alternatif yerler arandığını ancak uygun yer bulma konusunda zorlanıldığı açıklandı. Bir hayvanseverin projenin 5 milyona kadar maliyetine katılıp üstleneceği belirtildi. Tesisin yenilenmeye ihtiyacı olduğu ifade edildi. Ogan Can isminin korunacağı, Ahmet Armağan Yavuz adlı hayvanseverin maliyeti üstlenmesi koşuluyla hayvan barınağına isminin verilmesi talebine oy birliği ile onay verildi.

Özel Kalem Müdürlüğü yönergesi ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü yönergesi hakkında hazırlanan Hukuk Komisyonu raporu toplantının diğer gündem maddeleri oldu. Komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi.

Namık Kemal Mahallesi ile Altınova Mahallesi’nde yeşil alanda önerilen trafo yeri ile alakalı uygulama imar plan değişikliği konusunda İmar Komisyonu raporları oy birliği ile kabul edildi.