7 YAŞINDAKİ BESTE İLK RESİM SERGİSİNİ RESSAM ARİF BUZ İLE BİRLİKTE AÇTI

Nilgün KAYA

Ayvalık kent kültürünü kendisine özgü üslubu ile tuvallere taşıyan Ressam Arif Buz, ,7 yaşındaki Beste Dikduran ile Ayvalik’ın sembol mekanlarından Şeytan’ın kahvesi’nde sergi açtı.

Suat Kaçak’ın işlettiği Şeytan’ın kahvesi’nde açılan sergide 7 yaşındaki Beste, çok sevdiği Frida Kablo ve portreler ile Ayvalık’ın kedileri ve değirmenlerini çizdiği resimlerini, Ressam Arif Buz ise parmağı ile floresan renkler kullanarak boyadığı tablolarını Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sundu.

Beste resim yapmayı çok sevdiğini söylerken Arif Buz, ” Haziran ayında Şeytan’ın bahçesinde biz sanatçıların bir eserini al gel sergisinde Beste’nin Frida çalışmasını görünce çok beğendim. Ondan söz aldım, ilk sergiyi seninle açabilir miyiz dedim. Tamam dedi. Biz o zamandan bu yana hazırlanıyoruz. En iyi nasıl olur, dedik, dedesinin kahvesinde açtık. Beste de iyi hazırlandı. Ben de onun için değişik tarzda çalışmalar yaptım. Güzel oldu, uyumlu oldu.Beste’ ye başarılar diliyorum. Resim yapmayı çok sevdiğini belirten Beste, idolünün Frida Kablo olduğunu söyledi. Ayvalıklı Ressam Arif Buz ile birlikte ilk resim sergisini açan Beste’yi  annesi Ayşe, babası Özgür Dikduran ve dedesi Suat Kaçak’ın yanı sıra Ayvalık’ta yaşayan sanatçılar da yalnız bırakmadı.