AYVALIK’TA GECE PAZARI HAREKETLİLİĞİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta geleneksel Gece Pazarı, kent yaşamına canlılık katıyor. 2 Temmuz tarihinde kurulan pazar, Eylül ayı sonuna kadar 20.00-00.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Yaz akşamlarında Ayvalık sokaklarına hareketlilik getirmek için on iki yıl önce başlatılan Gece Pazarı uygulaması bu yıl da gerçekleştiriliyor. Trafiğe kapalı olan Talatpaşa Caddesinde kurulan Gece Pazarında 64 stant kuruldu.

TAKIDAN ÇANTAYA, KIYAFETTEN OYUNCAĞA FARKLI ÜRÜNLER SATILIYOR

Gece Pazarı stantlarında, takıdan çantaya, kıyafetten oyuncağa farklı ürünler satışa sunuluyor. El emeği ürünlere öncelik verilen pazarda, zeytin çekirdeklerinden eşyalar, zeytin ağacından yapılan ev eşyaları ilgi topluyor. Gece Pazarına vatandaşların ilgisinin bu yıl da yoğun olduğu belirtildi. Vatandaşlar, yazın vazgeçilmezi haline gelen Gece Pazarının müzik dinletileri ve çeşitli gösterilerle zenginleştirilebileceği görüşünde.

Gece Pazarında stant açan Songül Can, “10 yıldır gece pazarına çıkıyorum. Kış döneminde evimizde el emeği işlerimizi yapıyoruz. Takılarımız var. Keçeler, ahşap boyamalar yapıyoruz. Kapı süsleri, duvar süsleri yapılıyor. Bu sene mesela zeytin çekirdeğinden ürünler hazırladık. Bileklikler, kolyeler, küpeler var. ÇıkIn gelin bekliyoruz hepinizi” dedi. Selvi hanım, “Kendi el emeği yaptığım ürünleri Gece pazarında ve Perşembe pazarında satıyorum. Bu tarz gece pazarı bence kurulmalı. Gelen turistler denizden döndükten sonra gezinti yaparken alışveriş yapıyorlar. Hem Ayvalık kazanıyor hem de biz” dedi.

Barbaros Esnaf Birliği’nden Ersan Girgin, “13 yıldır burada esnafım. Caddenin hareketlendirilmesi ve ışıklandırılması için elimizden geleni esnaf arkadaşlarla birlikte yapmaya çalışıyoruz. Son 4 yıldır caddede çok emek vererek iyi şeyler başardık. Bu arada gece pazarımız kuruldu. Bizim caddemize de faydası var. gece pazarından çıkanlar Barbaros Caddesini ve macaronu geziyorlar. Elimizden geldiği kadarıyla caddeyi ışıklandırmaya çalışıyoruz. Belediyeden de isteklerimiz var. çünkü tek başımıza bunları yapamayız. Caddenin trafiğe kapatılması ve caddenin biraz daha aydınlatılması için esNafla toplantıların yapılması. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz ve onlardan da destek bekliyoruz.