TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ’TAN AYVALIK ZİYARETİ

Nilgün KAYA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Ayvalık’a yaptığı ziyarette, partisinin ilçe örgütü ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Belediye büyük parkta düzenlenen kahvaltılı söyleşide, kentin genel sorunlarından, eksikliği Mayıs ayında yaşanan fırtınada daha fazla hissedilen balıkçı barınağı konusuna kadar çözüm bekleyen konularla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Ülke ve dünya gündemini de değerlendiren Erkan Baş, “Ayvalık’ta deniz emekçileri tüm Türkiye’de fırtınadan sonra gündeme geldi ve birşeyi öğrendik aslında deniz emekçileri örgütleri biraraya geldiklerinde mutlaka bir kazanım elde ediyorlar. Sanıyorum Türkiye’ de genel bir sıkıntı olarak halkın, emekçilerin örgütsüzlüğünden  söz edebiliyoruz ama özellikle deniz emekçileri söz konusu olduğunda daha büyük bir eksiklik var. Ayvalık’ın yakın dönemde yaşadığı deneyimden de yola çıkarak deniz emekçilerinin örgütlenmesi konusunda önemli bir örnek oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum tüm Türkiye’ye. Bizim Balıkesir’de ki örgütümüzün de öncelikli gündemlerinde bir tanesi bu. Deniz emekçilerinin hem Ayvalık’ta hem de tüm Türkiye’de , Ayvalık’tan yaratılan örnek üzerinden örgütlenmesi için çaba sarf edilecek. Biz de bunun için elimizden gelen katkıyı koyacağız.” Dedi.

 

Deniz Devrim Kireççi, Ayşegül Abdurrahmanoğlu, Sahra Akkaya, Fulya Çalık Kantekin, Melkan Onur, Barış Deviren’ den oluşan TİP Ayvalık ilçe yönetimi eşliğinde kentte esnaf ziyaretinde bulunan Erkan Baş, Gömeç’ e gitmek üzere Ayvalık’tan ayrıldı.