GENÇ ATLET ŞAHİN ŞENODUNCU, TOKYO 2020 OLİMPİYATLARINDA

Nilgün KAYA

15 yıl önce arkadaşının önerisiyle atletizme başlayan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği derecelerle Ayvalık’ın gururu olan genç sporcu Şahin Şenoduncu, Tokyo 2020  Olimpiyatlarında 20 km yürüyüş kategorisinde yarışacak.

Atletizm sporuna başladığı çocukluk yıllarında simit satıp, garsonluk yaparak ailesinin geçimine katkı sağlayan Şenoduncu,23 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında Japonya’da düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek. 20 km yürüyüş kategorisinde yarışacak olan Şenoduncu, 5 Ağustos günü yapılacak olan yarışma için hazırlıklarına devam ediyor.

“BURAYA GELMEK HİÇ KOLAY OLMADI”

Ayvalık’a selam ve sevgilerini ileten genç sporcu, “3 bayan ve 3 erkek sporcu olarak geldik buraya toplamda atletizm takımız 25 kişi bizim branşımız eksiksiz olarak geldi şuanda Tokyo’dayız ancak bizim yarışmamız Japonya’nın Saporro şehrinde olacak. Buraya yürüyüş takımı olarak iddialı geldik çok büyük bir organizasyondayız. Çoğumuz bunun heyecanını yaşıyoruz. Gerçekten çok büyük bir organizasyon ve herşey çok güzel, tam bir spor şehri hazırlamışlar. Burada bizim için büyük bir köy hazırlamışlar, her ülke ayrı binalarda kalıyor. Sağlık ekibimiz, antrenörlerimiz, yönetimimiz bizimle ilgileniyor, ellerinden geleni yapıyorlar. Bizim kadar onlar da çalışıyor, buraya gelebilmek hiç kolay olmadı; sakatlıklar, antrenman eksiklikleri, pandemi çok etkiledi bu tür şeyler beni neyse ki şuan buradayım. Mutluyum. Ülkem, bayrağım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. İnşallah güzel şeyler olacak zamanla. Benden dualarınızı eksik etmeyin” dedi.

3 yıl üst üste Türkiye şampiyonu olarak Türkiye Atletizm Milli Takımına katılmaya hak kazanan Şahin Şenoduncu, 2013 yılında Avrupa 7’ncisi, 2019 yılında dünya 4.cüsü olmuştu. Şenoduncu’nun 2 Balkan Şampiyonluğu, 5 Balkan ikinciliği, 22 Türkiye Şampiyonluğu ve 8 Türkiye rekoru bulunuyor.

 

 

Tokyo Olimpiyatlarında