15 TEMMUZ’UN 5. YILDÖNÜMÜ AYVALIK’TA ANILDI

Nilgün KAYA

15 Temmuz’un 5’inci yıldönümünde Ayvalık’ta yapılan demokrasi nöbeti ve sergi açılışında, demokrasi vurgusu yapılırken şehit ve gaziler anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Ayvalık Şehitlik Kabristanında saat 10.00′ da yapılan ziyaret ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ayvalık Merkez Saatli Cami, Altınova Orta Cami ve Sarımsaklı Yunus Emre Caminde öğle namazında müteakip okunan Mevlid-i Şerif ile devam eden etkinlik kapsamında, aksam Saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanında Demokrasi Nöbeti tutuldu. Ayvalık Belediye Başkanlığı ve Kızılay’ın İkramda bulunduğu etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Anma etkinliğine Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon komutanı Albay Ertan Tutar, Belediye Başkan vekili Melih Arslan, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kayaközü, daire müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Gür, ilçe yönetimi, MHP İlce Başkanı Mehmet Sıray, ilçe yönetimi ve vatandaşlar katıldı.  Kaymakam Gökhan Görgülüarslan günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, “Devletimizin ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük ata Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere devletimizin ve Cumhuriyetimizin tüm kurucu kahramanlarını, vatan, millet ve mukadesat uğruna şehit düşmüş, canlarını feda etmiş tüm kahramanlarımızı, gazilerimizi ve yine bugün özelinde ülkenin demokrasisi, milli birliği, beraberliği için şehit olmuş, gazi olmuş kahramanları minnetle anıyorum. Bundan 5 yıl önce bugün ülkemizin birlik ve beraberliğine, kardeşlik ve demokrasisine Fetö terör örgütü diye adlandırdığımız bir yapı  tarafından müdahale yapılmak istendi. Milletimizin sadakati sadece ülkesine,  milletine ve Cumhuriyetine olan evlatlarının, kahraman silahlı kuvvetleri, Polis teşkilatı, kamu kurum kuruluşları, toplumumuzun  sivil katmanlarından vatandaşları bu ihanete o gece bedeller ödeyerek, evlatlarını şehit vererek, gazı vererek önlediler.eger bizler bu bedelleri belli aralıklarla ödemek Fetö terör gibi terör unsurlarını ve toplumumuz içindeki urları bir daha yaşamak ve görmek istemiyorsak vatandaş olarak, birey olarak hepimize düşen yükümlülükler var. Bunların en başında devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sımsıkı sarılmak geliyor. Bu değerlerimizi koruyup muhafaza etmek, bu değerler etrafında kenetlenip kardeşlik hukuku ile birbirimize yaklaşabilmek esasında bu tür sorunların, karşılaştığımız bu tür problemlerin önüne geçme adına en esaslı usüllerden biri ama bunu gerçekleştirme yolunda hepimizin çok büyük gayretleri ve çabaları gerekiyor. Bizler, bu güzel ülkenin çok farklı sınıflarından ve katmanlarından gelen yurttaşlarıyız. Bir olaya karşı her birimizin bakış açısı birbirinden farklı. Farklı düşünüyoruz ve farklı tercihlerimiz var ama bunlar bize her ne olursa olsun bir arada yaşamak, bu ülkede kardeşçe güzellikleri solumamızda engel olmamalı. Farklı düşünebiliriz ama bu coğrafyada, vatan bildiğimiz bu topraklar üzerinde her birimiz kardeşçe yaşamalıyız. Hiçbir farklılığının, hiçbir ayrışmamız bunun önüne geçmemeli. Böyle yaşayabildiğimiz sürece inanın, kanaatim o dur ki ileriye dönük olarak birlikte huzur içinde yaşama adına çok önemli bir adım atacağız. Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, demokrasimizin daim olması dileğiyle” dedi.

Etkinlik kapsamında, Orhan Peker Sanat Galerisinde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı.