ZEYTİNLİKTE SERGİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan ressam ve sanatçılar, kentin sembol mekanı Şeytanın Kahvesi’ni işleten Suat Kaçak’ın zeytinliğinde açılan sergide buluştu.
Pandemi nedeniyle salonlarda ürettiklerini sergileyemeyen ressam ve sanatçılar, Ayvalık’ta ilk kez zeytinlikte  açılan bir sergide biraraya geldi.
Şeytanın Kahvesi’ni işleten Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanı Suat Kaçak’ın Kavila mevkiinde bulunan zeytinliğinde Çıkan sergiye, Fuat Çağlayan, Türkan Gündoğdular, Gülgün Haksal, Ayşın Özen, Hakan Urul, Abdullah Şengörenoğlu, Arif Buz, Canan Bayraktar, Sibel Sümer, Didem Apaydın,  Kudret Aytaç, Özden Dinçkal, Ahmet Haldun Mutlusoy, Akın Güre ve 8 yaşındaki Beste Dikduran çalışmalarını sergiledi.
Suat Kaçak, ” bu etkinliğin sebebi bu pandemi günlerinde sergi salonlarında yasaklardan İnsanların biraraya gelememesinden, katılımların az olmasından. Hep bunları konuşuyorduk.  İşte bu sosyalleşmeyi sağlayan bu nalet hastalık  nedeniyle dedik ki ilk fırsatta yasaklar kalkarsa böyle güzel bir etkinlik yapalım, benim bahçemde yapalım dedik. Gayemiz biraraya gelmekti” dedi.
Ayvalık Karagöz Sanat Evi sahibi Kenan Öztürk, ” Sanat evimizi 2005 yılında kurduk. O zaman kentte çok az aktivite vardı. Şimdi Ayvalık’ta çok sayıda sanatçı yaşıyor. Suat bey çok güzel etkinlik yaptı, sanatçıları çağırdı. Hem sergi olacak hem buluşmave bu tür buluşmalar çok önemli”  dedi.
 Ressam  Türkan Gündoğdular, ” korona zamanında galeriler kapandı. Sanatçılar evlerinde çalışmak zorunda kaldı. Hiçbir şekilde sergileme imkanımız olmadı eserlerimizi. Palabahçe de Suat beyimiz var. Bahçesinde bize böyle bir ayrıcalık tanıyarak güzel bir sergi açmanıza vesile oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.