AYVALIK’TA TARIMSAL EĞİTİMİN GELİŞMESİ İÇİN HAMLE

Nilgün KAYA

Ayvalık Odaburnu Mahallesinde, Okul öğrencilerinin tarımsal eğitimi için tabiat ve hayvan bakımı tasarı ve beceri atölyesi yapılacak.

Ayvalık’ta tarımsal eğitim ve öğretimin gelişmesi amacıyla önemli bir hamle yapıldı. Odaburnu kırsal Mahallesi’nde mülkiyeti Hazineye ait 6 bin 141,30 metre karelik, ham toprak vasıflı arazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

“Çocuklarımızın eğitimine hizmet önceliğimizdir.”

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, “Uzun bir süredir Milli Emlak tarafından satışa çıkarılacağı şeklinde kamuoyunun gündeminde yer alan Odaburnu Mahallemizde, Çakmak Ortaokulu’nun yanında bulunan 6,141 m2 arazinin çocuklarımızın eğitim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için önem arz ettiğinin farkındaydık. Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak gerçekleştirdiğimiz girişimler sonuç verdi. Çocuklarımızın kendi tarım alanlarını yaratarak, ekolojik tarım faaliyetlerinde bulunabilecekleri arazinin satış işlemlerini durdurarak, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisini sağladık.

Eğitimde fırsat eşitliği yaratacak her türlü çalışmanın yanında olacağımızı belirterek, bu arazinin okulumuza kazandırılmasında göstermiş oldukları üstün çabalarından dolayı başta Değerli Milletvekilimiz Sn. Adil Çelik’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Güner Bahadır’a sonsuz teşekkür ederiz.” Dedi.