CHP AYVALIK’TA ‘128 MİLYAR DOLAR NEREDE?’ YAZAN AFİŞ KALDIRILDI

Nilgün KAYA

CHP’nin yurt genelinde reklam panolarına astığı ancak “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle toplanan “128 milyar dolar nerede?” yazılı afiş bu kez Ayvalık’ta CHP ilçe binasına asıldı. Kısa sürede parti binasına gelen polis, savcılık talimatıyla afişi kaldırdı.

Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde reklam panolarına asılan “128 milyar dolar nerede?” yazılı afişlerin “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle toplanmaya başlaması üzerine, CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı da afişi parti binasına astı. Öğlen saatlerinde asılan afişin, saat 18.00 civarı parti binasına gelen polis tarafından kaldırılması istendi. Afiş ilçe başkanı Hüseyin Şalmanlı ve İl Disiplin Kurulu üyesi Avukat Muharrem Saygı tarafından sökülerek kaldırıldı.

İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, ” Bugün biz 128 milyar nerede sorusunu soran pankartımızı astık. Her yerde olduğu gibi burada da kaldırdılar. Tutanaklarımızı tutuyoruz. Yarın bir açıklama yapacağız. Bir vatandaşımızın sorduğu soruyu biz de soruyoruz. Bunda hiç birşey yok ama heryerde olduğu gibi burada da bu antidemokratik uygulama.devam ediyor” dedi.