TARİHE ADINI YAZDIRAN VE KATLEDİLEN KADINLARI FİDAN DİKEREK ANDILAR

Nilgün KAYA

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ayvalık İlçe Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Nene Hatun’dan Zübeyde Hanıma tarihe adını yazdıran kadınlarla, Özgecan Arslan’dan Gülistan Doku’ya katledilen, acısı kalplerde olan kadınlar için fidan dikti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Ayvalık’ın 150 Evler Mahallesi’nde yeni yapılan parkta biraraya gelen DEVA Partisi Ayvalık İlçe yönetimi, adını tarihe yazdıran ve hayatını kaybeden 30 kadın için 30 adet ıhlamur fidanı dikti.

“KADINLARIMIZI YAŞAMA, YAŞATMAYA, YÜCELTMEYE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ”

DEVA Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Salih Oral Övüç, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ne yazık ki, geri plana atılan, horlanan, aşağılanan, katledilen kadınlarımızı anar hale getirildik. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti, kadınların ve gençlerin üzerine kurarken, laiklikten ve bilimden uzaklaşanların olacağını, bugünleri yaşayabileceğimizi bize söylemişti. Diyoruz ki; kadın Devadır. Atamızdan aldığımız mirası ve görev emrini yerine getirerek tüm kadınlarımızı yaşama, yaşatmaya, yüceltmeye kararlılıkla devam edeceğimize DEVA Partisi olarak söz veriyoruz” dedi.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

‘Nene Hatun, Zübeyde Hanım, Bahriye Üçok, Şule Çet, Gülistan Özcan, Çiğdem Kırtay, Güldünya Tören, Münevver Karabulut, Farkhunda Malikzada, Özgecan Arslan, Sabiha Gökçen, Seher Koçyiğit, Zatiye Bayrak, Emine Bulut, Türkan Saylan, Satı Kadın, Aysel Gürel, Çiğem Dönmez, Yonca Tatarka, Sanıra Rashdıan, Gülistan Doku, Anne Frank, Halide Edip Adıvar ve Afife Jale’ adına fidan diktiklerini ifade eden DEVA Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı Kadın Politikalar Başkanı Hülya Yılmaz, “Biz bu yıl bir farkındalık yaratarak kutlamalardan ziyade daha çok kadını anma kadına değer verme yönünde bir çalışma yapmak istdik. Geçmişten günümüze ismini hatırladığımız ya da hatırlayamadığımız ne kadar yazarımız, kimyacımız, fizikçimiz varsa ve bunlarla beraber katledilen kadınlarımızın adına birer tane fidan dikmeyi kendimize görev edindik. 30 tane fidanı Ayvalık Belediyesinin gösterdiği alana diktik. Tüm kadın arkadaşlarımın Dünya kadınlar gününü kutluyorum” dedi.