KADINLAR GÜNÜNDE 100 TÜRK KADININI TEMSİLEN 100 FİDAN DİKTİLER

Nilgün KAYA
AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle ‘ Kadını yaşat, doğa yaşasın’ sloganı ile fidan dikti.
Hakkıbey Yarımadasında, 2017 yılında yanan 20 hektarlık alanın 2 hektarlık bölümünde gerçekleştirilen etkinliğe, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, ilçe yönetim kurulu ve kadınlar kolu temsilcileri, Ayvalık Orman İşletme Şefi Deniz Meltem ve şeflik personeli ile partililer katıldı.
Defne ve fıstık çamı fidanlarının 100 Türk kadını anısına dikildiği belirtildi.
AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, “Bugünle ilgili partimizin kadınlar kolları güzel bir etkinlik düzenledi.  ‘Kadını yaşat doğa yaşasın’ tezi ile yanan bölgemize 100 adet fidan dikeceğiz. Bu fidanlar 100 Türk kadınını temsil edecek. Bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz.” Dedi.
Ayvalık Orman İşletme Şefi Deniz Meltem, “8 Mart münasebetiyle 2017 yılında yanan Hakkıbey Yarımadasındayız. Burada yangından sonra tüm alanın ağaçlandırılmasında ağırlıklı olarak bayanlarımız çalıştı. Yangından sonra buradaki kahverengi simsiyah örtüyü Bayanlarımız aracılığıyla yemyeşil oldu.” Dedi.
Fidan dikimi sonunda Ayvalık Orman İşletme Şefliği katılımcılara fıstık çamı fidanı dağıttı.