SAHTE ALTIN DOLANDIRICILARI AYVALIK’TA YAKALANDI

Nilgün KAYA

İzmir’in sahte altın dolandırıcısı olduğu belirlenen 6 şebeke üyesi, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğünün başarılı operasyonu ile yakalandı.

İzmir’den telefon ile değişik illerden vatandaşları arayarak, “Tarlada gömü, altın bulduk bunları uygun fiyattan vereceğiz” diyen ve  Ayvalık’a çağırıp önce gerçek altın vererek mağdurların güvenini kazanan, daha sonra gerçek altın yerine sahte altın veren şahıslar, Ayvalık’ta yakalandı. Alınan bilgiye göre;  Antalya ilinden gelen E.F ye 50.000 lira karşılığında, 300 adet sahte sikke altınları verildiği öğrenildi.

Mağdur Antalya’ya gittikten sonra altınların sahte olduğunu anlayınca Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurması üzerine  yapılan operasyonda, H.B.A ,B.K, C.B,M.İ,K.İ,A.G isimli şahıslar, Bilecik ilinden Ayvalık’a gelmiş ve aynı yöntemle dolandırılmak üzere olan M.K ya gerçek altınları gösterirken yakaladı. Operasyonda 1650 sahte altın ve 3 gerçek altın ele geçirildi. Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiler.