“DEPOLAMA HAVUZUNUN DUVARI ÇÖKTÜ, PRİNA ATIKLARI ÇEVREYE YAYILDI”

Nilgün KAYA

Çanakkale-İzmir Karayolu üzeri Nikita Mevkiinde bulunan Prina Fabrikası’nın atık depolama havuz duvarının çökmesi sonucu prina atığı çevreye yayıldı.

Alınan bilgiye göre, Fabrika atık havuzunun duvarı çöktü. İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediye Zabıta Müdürlüğü olayla ilgili tutanak tutarken, atığın yayılmasının önüne geçmek için belediye ekiplerince set oluşturulduğu öğrenildi.

“AYVALIK, ONARILMAZ BİR ZARAR GÖRDÜ”

Çökme sonucu havuzun içinde bulunan tonlarca prina atığının yaklaşık 3 km’ lik alana yayıldığını belirten Kent Konseyi Başkanı Halil Coşkun, “Daha önce havuzlarla, tankerlerle ve karasuyunun boşaltılmasıyla ilgili tedbirler aldıklarını söylemelerine rağmen kayıtsız kaldıkları ortadadır. İhmal yüzünden Ayvalık ve çevresi onarılmaz bir zarar görmüştür. Kolay kolay temizlenmeyecek bir kirlilik söz konusudur. Karasuyun çevreye olan olumsuz etkisini biliyoruz. Bu önemli konuda tedbir almadıklarından ötürü Doğuş Prinayı sorumsuzca davranmasından ötürü kınıyorum. Fabrika nedeniyle kentte hava kirliliği devam ederken bir de bu kirlilik olayı yaşandı ne yazık ki. Ayrıca Nikita deresine sızıntıları Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından tespit edildi ve bu nedenle ceza aldılar. Bugün yaşanan bu olay gösteriyor ki bunlardan ders almamışlar ve devleti hiçe saymışlar” dedi.