AYVALIKLI ÖĞRENCİDEN VEFALI DAVRANIŞ

Nilgün KAYA

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünde okuyan Ayvalıklı Alperen Girgin, okul yapı kulübü ile Polisan arasındaki işbirliğini Ayvalık başta olmak üzere Balıkesir ilçelerindeki okullara, boya yardımına dönüştürdü.

Babası Ayvalık’ta eğitim yöneticisi, annesi ise öğretmen olan Ayvalıklı Alperen Girgin, İstanbul’da üniversite eğitimi sırasında Ayvalık’ı unutmadı. Ayvalık Atatürk İlköğretim Okulu mezunu olan ve Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme eğitimi gören Alperen Girgin, üyesi olduğu Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) ve Polisan Boya işbirliğinde ‘İhtiyacı olan eğitim kurumlarına boya yardımı’ kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında Ayvalık okullarının yanı sıra Balıkesir’in diğer ilçelerindeki okullara da boya yardımı yapıldı. Polisan Boyanın tüm ülkeye yaptığı yardım organizasyonunu Alperen Girgin gerçekleştirdi.

AYVALIK’IN YANI SIRA BALIKESİR İLÇESİNDEKİ OKULLARA DA YARDIM ULAŞTIRDI
Ayvalık’ta yaşanan dolu felaketinde okulların dış cephelerinin zarar görmesi sebebiyle Polisan firmasının boya yardımlarının bir kısmını Ayvalık okullarına yönlendiren Alperen Girgin’in vefalı davranışı takdir topladı. Ayvalık’ta bu çerçevede Polisan Boya ve Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübünün birlikte organize ettiği ihtiyacı olan eğitim kurumlarına yönelik gerçekleştirdiği boya yardımı kampanyası kapsamında 64 kova boya yardımı yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme öğrencisi ve Yapı Kulübü Üyesi Alperen Girgin ve kulüp arkadaşlarının öncülüğünde gerçekleşen kampanya kapsamında boyalar Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır firma yetkilileriyle, vefalı davranışı sergileyen Alperen Girgin’e teşekkür ederek, örnek projeyi hazırlayan ve yürütenleri de tebrik etti. Ayrıca Polisan firmasını böyle bir yardım kampanyası düzenledikleri için kutladı.

ADIYAMAN’IN KÖYÜNE 2 DERSLİKLİ İLKOKUL YAPIMI İÇİN DE GİRİŞİMDE BULUNDU

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Adıyaman’ın Besni ilçesindeki Hacı Halil köyünde, tek bir sınıfta birleştirilen 1,2,3,4. sınıflarda eğitim görmeye çalışan öğrenciler için de girişimde bulunan Alperen Girgin ve kulüp üyesi öğrenciler, en az iki sınıflı bir ilkokul yapımı konusunda Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) ve Adıyaman Valiliği arasında Vali Mahmut Çuhadar arasında protokol imzaladı. Yöneticiliğini Alperen Girgin’in üstlendiği Proje sayesinde Hacı Halil köyündeki minik öğrenciler daha sağlıklı bir ortamda eğitim-öğretim sürdürecekler.

Alperen’in babası Kemal Girgin Ayvalık’ta eğitim yöneticiliği, Annesi Suzan Girgin ise Öğretmenlik yapıyor.