BÜYÜKŞEHİR, ESNAFTAN KİRA ALMAYACAĞINI AÇIKLADI

Nilgün KAYA

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında, pandemi sürecinde Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira alınmayacağını açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, vatandaşın ve esnafın yanında olduklarını vurgulayarak, koronovirüs salgını nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı olup, faaliyetlerine ara veren işletmelerden kapalı oldukları süre içerisinde kira alınmayacağını açıkladı. “Gün dayanışma ve birliktelik günüdür” diyen Başkan Yılmaz, esnafın mağdur olmaması için encümene talimat verdi. Encümen, 02 Aralık Çarşamba günü konuyla ilgili toplantı yaptı.

AYVALIK BELEDİYESİ 3 AY ERTELEME KARARI ALDI

Ayvalık Belediyesi ise 2 Aralık Çarşamba günü yaptığı Meclis toplantısında aldığı kararı kamuyou ile paylaştı. Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Belediye’nin mülkiyetinde olup ticaretten men edilmeleri nedeniyle kapatılan işyerlerine kira ve ecrimisil tahakkuk ettirilmeyecek. Ayrıca faaliyeti devam eden diğer işyerlerinin ecrimisil ve kiralamadan kaynaklanan tutar ve bedellerinin (Aralık, Ocak ve Şubat) üç ay süreyle ertelenmesine karar verildi.” denildi.