ÜNLÜ ŞEFLER, AYVALIK’TA ZEYTİN HASADI YAPTI

Nilgün KAYA

‘Zeytinyağına Takıntılı Şefler’; Elif Edes Tapan, Danilo Zanna, Fatih Tutak, Ömür Akkor ve Somer Sivrioğlu, zeytin hasadı coşkusunu evlere taşımak için Ayvalık’ta bir araya geldi.

23. Komili Zeytin Hasat Etkinliği, 29 Kasım Pazar günü düzenlendi. Etkinliğe Masterchef’in yıldız isimleri Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu ile Şef Elif Edes Tapan, Fatih Tutak ve Ömür Akkor konuk oldu. Yönetmen Erol Civan yönetimindeki Zeytin Hasadı Belgeseli etkinlik sırasında çekildi.

Ünlü Şefler, Zeytin kahyaları gibi giyinen Komili Ayvalık Operasyon Müdürü Mehmet Cavlı tarafından karşılandı.  Huriye Kara yönetimindeki AYFOLK ekibinin halk oyunları gösterisi beğeniyle izlenirken, Ayvalık’ın lezzet durakları Paşa Çorba ve Güler Tatlıhanesinin sunduğu yöresel tatlar zeytinler arasında gerçekleştirilen etkinliğe lezzet kattı.

Ünlü Şefler, hem katılımcılarla birlikte zeytin hasadı yaptı hem de zeytinyağı kullanarak hazırladıkları özgün lezzetleri sundu. Etkinlik, Özgün Zeytin Zeytinyağı A.Ş’de zeytini zeytinyağına dönüşüm sürecinin incelenmesiyle son buldu.