AYVALIK’TA PROTESTO; “SAĞLIKTA ŞİDDET TOPLUMSAL ŞİDDETİN BİR PARÇASI”

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi’nde bulunan 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde, 10 Eylül günü, 3 hemşirenin darbedilip, 1 hasta yakınının bıçakla yaralandığı saldırı, Ayvalık Cumhuriyet Meydanında protesto edildi.
Fotoğraflar: Güner Karaca Oskan
Balıkesir Tabipler Odası Ayvalık Temsilciliği ve Ayvalık Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen açıklamaya, Balıkesir Tabipler Odası Başkanı Necdet Uçan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar da destek verdi.
Balıkesir Tabipler Odası Ayvalık Temsilciliği olarak yaptığı konuşmada Dr. Neşe Korkmaz, güvenlik önlemi alınmadan, Yaşananlar önemsenmeyen, psikolojileri umursanmadan, sağlık çalışanlarının görevlerini yapmaya zorlandığına dikkat çekti.
Ayvalık’ta yaşanan olayın ne ilk ne de son olduğunu belirten Dr. Korkmaz, “Corona virüs salgınında en riskli meslek grubunda yer alan Ve çok sayıda çalışma arkadaşlarını kaybeden sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bitmek bilmiyor. AB ortalamasının 2.5 kat fazla iş yükünü taşımaya çalışan sağlıkçıların psikolojik direnci kalmıyor. Sağlık çalışanlarında yıpranma ve tükenmişlik had safhaya ulaştı. Gerçekten büyük fedakarlıkla hizmetler aksamadan bugünlere geldi ancak Sağlık çalışanı sağlığını ve hayatını kaybedecek bir noktaya geldiyse bütçe imkanlarından bahsetmek,sorunların gerçek nedenlerini görmezden gelmek, bu koşullarda ve bu ortamda çalışmalarını beklemek ve en önemlisi bunların üzerine bir de şiddet görmelerine Göz yummak ve yok saymak haksızlık. Türk Ceza Kanununda Yer alan hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak denmesine rağmen saldırganlar serbest bırakılıyor. Sağlıkcılarımızın ‘ bir daha ki nöbette ne olacak, evime, aileme sağ salim dönebilecek miyim bilmiyorum. Korkuyorum. Duyuyor musunuz beni? ” Soruları Cevapsız ve çözümsüz kalıyor. ” dedi.