CHP’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ AYVALIK’TA KUTLANDI

Nilgün KAYA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97’nci kuruluş yıldönümü Ayvalık’ta kutlandı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kutlamanın ikinci bölümü, CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı’nın yeni binası önünde düzenlenen kokteyl oldu.

Fotoğraf: Mehmet Dinç

Ayvalık At Arabacılar Meydanı’nda bulunan CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı önünde, 9 Eylül Perşembe akşamı düzenlenen kokteyle, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, CHP Ayvalık İlçe yönetimi ve partililerin yanı sıra AK Parti, İYİ Parti, DEVA Partisi, DSP ve HDP Ayvalık İlçe yönetimleri ile ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

PARTİMİZİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ İLE BİRLİKTE İZMİR’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN ZAFERİNİ DE YÜREĞİMİZDE TAŞIYORUZ”

İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı yaptığı konuşmada, “ Partimizin kuruluş yıldönümüyle beraber, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun zaferini de yüreğimizde taşıyoruz. Milletimizin umut ışığı Atatürk’e, sonsuz şükranlarımızı, bugün de dile getiriyoruz. Temelleri, Sivas kongresinde atılan, Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi: Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda yaptığı reformlarla, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. Bugün, bu partinin bir temsilcisi olmaktan gurur duyuyor, günümüz Türkiye’sinin içinde bulunduğu durumdan tek kurtuluşunun, 97 yıl önceki gibi, bugün de Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu düşünüyorum. Zira bugün Cumhuriyet Halk Partisi: laiklikten ödün vermeyen, Atatürkçü düşünceden ayrılmayan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeyen, ulusal birliğimiz ve cumhuriyetimiz için, herkesin özgür, mutlu ve refah içinde yaşadığı bir Türkiye amaçlamaktadır. Bunun inancıyla, Cumhuriyet Halk Partisinin 97. yıldönümünü kutluyor; ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal eden tüm partililerimizi ve tüm şehitlerimizi sevgi ve özlemle anıyorum.” dedi.