YENİMAHALLE SORDU; ‘SULAR NE ZAMAN GELECEK?’

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta su kesintileri vatandaşı canından bezdirdi. Kentin farklı mahallelerinde üst üste yaşanan su kesintileri, salgın döneminde ve bunaltıcı sıcaklarda kentin en önemli problemine dönüştü. Yenimahalle’de yaşayan vatandaşlar ise susuz bir yaz geçirdiklerini belirterek yetkililere seslendi; “Bir aydır su yok. Çilemizi görün”

Fotoğraflar: Ramazan Soyalan

Yaz sezonunda pandemiye rağmen çok sayıda turisti ağırlayan Ayvalık’ta, su sorunu devam ediyor. Ayvalık’ta arka arkaya yaşanan su kesintileri tepkiye neden oluyor. Yenimahalle’de yoğun olarak yaşanan su kesintisinin Sefa-Çamlık, Cunda Adası ve 150 Evler Mahallelerinin bazı bölümlerinde de görüldüğü bildirildi. 1 Eylül Salı günü 10 bin tonluk depoyu besleyen 630 luk ana hatta tamir çalışması nedeniyle 14 mahallede su kesintisi yapıldı.

YENİMAHALLE SAKİNLERİ, ‘SUSUZ YAZ YAŞIYORUZ. GÜÇ DURUMDAYIZ”

Üst üste yaşanan kesintilerin, salgın hastalıkla  mücadeleyi güçleştirdiğini belirten vatandaşlar, ilgililerin sorunu daha vahim hale gelmeden çözmelerini istedi. Kentte yoğunluğun azalmasına ve 10 bin tonluk su deposu ile hatlarda sürekli yapılan çalışmalara rağmen hala su sorunu yaşanmasına anlam veremediklerini söyleyen vatandaşlar, ‘Sular ne zaman gelecek?’ diye sordu. İlçe sakinlerinin mağdur olmaması için Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), tankerle temiz su dağıtımı yaparken, Yenimahalle’de vatandaşlar, bu dağıtımın yeterli olmadığına ve  su sıkıntısının önemli sağlık sorunlarına neden olabileceğine dikkat çekti.