SERGİLERİNİ, HARMANDALI OYNAYARAK AÇTILAR

Nilgün KAYA

Balıkesir Güzel Sanatları Derneği’nin karma resim sergisi, Ayvalık Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açıldı. Onursal Başkanları merhum Özdemir Yemenicioğlu anısına hazırladıkları sergiyi ‘Harmandalı’oynayarak açan dernek üyeleri, Balıkesir’de yetişmiş pek çok ressamın hocası, değerli sanatçı Yemenicioğlu’nu sevgi ve saygıyla andılar. Sergi 8 Eylül tarihine kadar gezilebilir. 

Ayvalık, Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği üyelerinin karma resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Erden Köybaşı, Hakkı Hatatoğlu, Haşmet Demirbil, Hülya Güler, Melda Bekki, Mualla Can, Mürvet Ay, Nazmiye Mutafoğlu, Reyhan Kabakçı,Semra Ocak, Serhan Kerestecioğlu ve Taner Kalkan’ın farklı tekniklerdeki 76 yapıtı, 1 Eylül Salı günü açılan sergide Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunuldu.

Sergi, Balıkesir Pamukçu Bengi GSK ekibinin Balıkesir yöresi halk oyunları gösterisi ile açıldı. Sergide yapıtları sergilenen dernek üyelerinin, BGSD Başkanı Rafet Toplak ile birlikte oynadığı ‘Harmandalı’ ise ilgiyle izlendi. Rafet Toplak, “14 Sanatçımız ile sergi açmaya geldik. Çok mutluyuz. Güzel bir açılış oldu. Derneğimiz Balıkesir’de çok eski bir dernek. 80 öncesi kurulan bir dernek. Onursal Başkanımız adına bir sergi açtık. Derneğimizde sadece resim değil çarpana, çini, küçüklere yönelik resim çalışmalarımız var. Ayvalık’ ta yaşayanlara çok teşekkür ederiz. Dedem, Atatürk ile birlikte oynamış. Onun için Balıkesir yöresi oyunları benim için önemli. Birlikte oynadık” dedi.