AYVALIK’IN IŞIK VE RENKLERİNİ TUVALLERE YANSITTI

Nilgün KAYA

Çağdaş Türk resminin tanınmış isimlerinden birisi olarak gösterilen ve dünyanın birçok ülkesinde açtığı resim sergileriyle adından sık söz ettiren ressam Fuat Çağatay, Ayvalık’taki ilk kişisel sergisini Orhan Peker Sanat Galerisinde açtı.

Yıllarca İsveç ve İstanbul’da yaşayan, 4 yıl önce kentin önemli sanat mekanlarından olan Barbara’ya konuk sanatçı olarak geldikten sonra Ayvalık’a yerleşen Ressam Fuat Çağatay, Ayvalık’ın doğal güzelliği ve kültürel özelliklerini yansıttığı yapıtlarını, Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sundu.

Fotoğraf: İbrahim Yıldırım

24 Temmuz günü Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açılan sergisinde Çağatay’ı, Ayvalık’ta yaşayan sanatçı dostlarının yanı sıra Barbara Sanat Evi’nin sahibi, iş adamı Şerif Kaynar da yalnız bırakmadı. 

Resimlerinde doğa ve hayvanların önemli bir yer tuttuğu Ressam Fuat Çağatay’ın Orhan Peker Sanat Galerisi’ndeki sergisinde yağlı boya tekniği ile yaptığı 29 tablosu yer aldı.

 

Ressam Fuat Çağatay, “Barbara Sanat Evi’nin ilk konuk sanatçısı olarak Ayvalık’a geldim. 4 yıldır Ayvalık’tayım. Resim çalışmalarıma burada devam ediyorum. Ayvalık, ışığıyla, rengiyle, her şeyiyle çok sevdiğim bir kent” dedi. Sergi 15 gün süreyle gezilebilecek.