VATANDAŞIN BAZ İSTASYONU ENDİŞESİ

Nilgün KAYA

İnsan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle davalara konu olan baz istasyonları, Ayvalık’ta da endişe yaratıyor. Ayvalık’ın Sefa-Çamlık Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, mahalledeki bir otelin çatısına yerleştirilen su deposu görünümündeki malzemenin baz istasyonu olduğunu söyleyen vatandaşlar, yerleşim yeri içinde baz istasyonu kurulmasına tepki gösterdi.

Sefa-Çamlık Mahallesi’nde bir otelin çatısına 10 gün önce baz istasyonu kurulduğunu belirten mahalle sakinleri harekete geçti. Ayvalık Belediyesine dilekçe yazdıkları ilk dilekçede, su deposu görünümlü malzemenin baz istasyonu olup olmadığının incelenmesini isteyen vatandaşlar, söz konusu noktaya baz istasyonu kurulmaması için imza topladı.

ÇAMLIK SAKİNLERİ BAZ İSTASYONUNA KARŞI İMZA TOPLADI

Ayvalık Belediyesine yazdıkları dilekçede, baz istasyonunun kaldırılmasını talep ettiklerini belirten Mahalle sakinlerinden Aydın Aktuğ, “Mevcut baz istasyonu su deposu şeklinde kamufle edilmiş ve ek görseller ile belgelenmiştir. Baz istasyonlarının halk sağlığını tehdit ettiği araştırma konusu olmak ile birlikte birçok dava açıldığı açık ve nettir. Ne var ki herşeyin dışında civarına bulunan ev sakinlerine olumsuz psikolojik etki yarattığı kesin olarak bilinmektedir. Konu olan mekanın ruhsatının otel işletme ruhsatı olduğu varsayımı ile ayrıca yeni çıkan mevzuat kapsamında faaliyet alanı dışında hizmet vermesi durumunda belediye tarafından gerekli önlemlerin alınabileceği nettir. Mevcut baz istasyonunun kaldırılması, yetki kapsamınızda gerekli önlem ve caydırıcı eylemlerin yapılmasını Ayvalık Belediyesi’nden bekliyoruz” dedi.