AYVALIK’TAN İSKENDERUN’A ‘ATAM İZİNDEYİZ’ ŞİARIYLA KÜREK ÇEKECEK

Nilgün KAYA

Pedal çevirip, kürek çekerek dünyayı dolaşan, doğa gezgini Hüseyin Ürkmez, bu kez ‘Atam izindeyiz’ diyerek Ayvalık’tan İskenderun’a kürek çekecek.

Geçmiş yıllarda Türkiye’nin tüm kıyılarını gezen, İstanbul’dan Venedik-İtalya’ya, Yunanistan’ın Midilli Adası da dahil olmak üzere 7 ülkeye kürek çekerek giden geleneksel Kürek sporcusu Hüseyin Ürkmez’in kürek yolculuğu sürüyor. Ürkmez’in yeni rotası Ayvalık-İskenderun arasında.

“DENİZ YOLCULUĞU 3-4 AY SÜRECEK”

Bu kez Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk adına 3.5 metrelik fiber teknesi Antenore ile kürek çekecek olan Doğa gezgini Hüseyin Ürkmez, “ Bu sene Ayvalık’tan kürekle İskenderun’a gitmeyi hedefliyorum. Atam izindeyiz sloganı ile. İlk etabı Nilgün Özalp arkadaşımla yapacağım. Diğer etaplarda yalnız olacağım ya da başka arkadaşlarım katılacak. Tahminen 3 ya da 4 ay sürecek bu yolculuk. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin ama maalesef denizci sayımız çok az. Bu iş yapmamın amacından biri de gezi amaçlı kürek çekmeyi özendirmektir.” dedi. Ürkmez’e Sığacık’a kadar eşlik edecek yol arkadaşı Nilgün Özalp, İstanbul dışında ilk kez farklı bir noktada kürek çektiğini belirterek çok heyecanlı olduğunu söyledi.

“ATAMIZIN EN SEVDİĞİ SPOR ALI OLAN KÜREK ÇEKEREK YOLCULUK YAPACAK”

Ürkmez’i Çamlık Paşa Limanı’ndan uğurlayan Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, “Ayvalık’tan yola çıkacak Hüseyin Bey, aynı zamanda üyemiz. Nilgün Hanımda öyle. Buradan Midilli’ye 4 sene önce sandalla, kürek çekerek gitmişlerdi. Doğrusu gururlandık onlarla. Yine Ayvalık’tan hareket edecekler. Hedef iskenderun. Sandalla, kürek çekerek gidecekler. Motor falan yok. Üç tarafı denizlerle kaplı olan güzel ülkemizde denizlere verdiği önemi ve Atamızın en sevdiği spor dalı olarak bildiğimiz kürek çekerek gideceği bu güzergahta yolunun açık olmasını diliyor, başarılar diliyoruz. 7 ülkeye bu şekilde sandalla gitmiş değerli sporumuzla gurur duyuyoruz. Belki başkalarına da örnek olur ve üç tarafı denizle çevrili bu ülkede insanlar denize daha fazla önem verirler” dedi.