AYVALIK’IN CENNET TEPESİNİ TEMİZLEDİLER

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Sakarya Mahallesi’ne yaşayan esnaf ve turizmcilerin oluşturduğu Pirüpak Ayvalık ekibi, minik TEMA’cılar ve gönüllülerin katılımı ile Ayvalık’ın eşsiz güzelliği; Cennet Tepesi’nde çevre temizliği yaptı.

Yaşadıkları mahalleyi güzelleştirmek, tarihi ve kültürü ile tanıtmak amacıyla 4 yıl önce kurulan Pirüpak Ayvalık, çevre koruma bilinciyle farklı projelere imza atıyor. TEMA Ayvalık Şubesinin de desteğiyle çevre temizliği yapan ekip, pandemi kısıtlamaları sonrası ilk genel temizliği, 24 Haziran Çarşamba günü Ayvalık’ın en güzel seyir noktaları arasında yer alan Cennet Tepesi’nde gerçekleştirdi.

TEMA Ayvalık Şube Sorumlusu Haluk Aysu, “Temizlik etkinliğimiz Yeni Mahalle’de, Cennet Tepesinin güzel manzaralı olduğu kadar kirli yamaçlarında yapıldı. Etkinliğin en güzel yanı, temizlik talebinin mahallenin çocuklarından gelmesiydi. Etkinliğe yaklaşık olarak 46 kişi katıldı. Yarısı mahallenin çocuklarıydı. Diğer katılımcılar ise, ‘Çöp benim değil, mahalle’de benim değil Ama Ayvalık benim’ diyen gönüllülerdi. Ayvalık Beeldiyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü etkinlik için torba, eldiven ve çöp taksi desteği verdi. Muhtar Talat Karadeniz ve heyeti de bizimle birlikteydi. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Gidin bakın, bölge şimdi çok daha güzel. Biz, ‘Temiz Ayvalık Mümkün ‘ diyoruz. Yapacak çok iş var.” dedi.

3 KAMYON ÇÖP TOPLANDI”

Etkinlik için bölgeye saat 17.30’da giden ekip, saat 18.30’a kadar 3 grup halinde dağılarak, tepede 3 koldan temizlik yaptı. Temizlik sonunda tepeden çok sayıda plastik atığın bulunduğu 3 kamyon dolusu çöp toplandığı öğrenildi.