AYVALIK, MİNİK UĞUR’A UMUT OLMAK İÇİN BAĞIŞ YAPTI

Kadri KAYA

Lösemi tedavisi gören 7 yaşındaki Uğur Akyüz için seferber olan Ayvalık, kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Ayvalık’ın Sarımsaklı’da yaşayan Mehmet Latif Akyüz ve eşi Bedevi Akyüz, Mart ayında 7 yaşındaki oğulları Umut Akyüz’ün lösemi olduğunu öğrendi. Akyüz ailesi, vücudundaki yüksek enfeksiyonun düşürülmesi ve şüphe üzerine Balıkesir’e sevk edilen Uğur’a lösemi tanısı konulmasından sonra İzmir’e giderek tedavi sürecini başlattı.

AYVALIK’TA 2 GÜN BOYUNCA BAĞIŞ KAMPANYASI

İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedaviye alınan minik Uğur’a nakil için, uygun kemik iliği aranmaya başlandı. İnşaat işçisi olan baba Mehmet Latif Akyüz, anne Bedevi Akyüz ve Uğur’un 3 yaşındaki kardeşi Yusuf ‘tan alınan kemik iliği örneğinin uymaması nedeniyle uygun ilik arayışı devam ediyor. Türk Kızılay’ı kan bağış aracı, 11 ve 12 Haziran tarihlerinde 13.00-18.00 saatleri arasında Uğur ve aynı hastalıkla mücadele eden tüm vatandaşlara umut olmak isteyen vatandaşlardan kan ve kök hücre alınması için Ayvalık Cumhuriyet Meydanında olacak.

Kan ve kök hücre bağışında bulunan vatandaşlar, Uğur ve onun nezdinde diğer hastalara umut olmak istediklerini belirterek herkesi kampanyaya katılmaya davet ederken Kızılay Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Anıl Okyar, kampanyanın 2 gün süreceğini belirtti.