AYVALIK VE TÜRKİYE’DE KORONA GÜNLÜĞÜ

4 Mayıs Pazartesi- 65 yaş üstüne bir gün izin verilecek; AVM’ler ve berberler açılacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstüne sokağa çıkma günlerinden birinde dört saat yürüyüş hakkı geldiğini açıkladı. İlk uygulama 10 Mayıs’ta yapılacak. 11:00 ile 15:00 arasında olacak. Erdoğan AVM’ler ve berberlerin de 11 Mayıs’ta açılacağını duyurdu.

0-14 yaş grubu hafta içinde 13 Mayıs çarşamba günü, yine 11.00 – 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle dışarı çıkarılabilecek.

15-20 yaş arasındakiler ise 15 Mayıs Cuma günü saat 11.00-15.00 arasında dışarı çıkabilecekler.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı 27 – 28 Haziran’da, Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran’da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran’da yapılacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ticari taksiler için tek-çift plaka uygulaması, 5 Mayıs itibarıyla sona erecek.

İstanbul dahil 24 ilde giriş-çıkış kısıtlaması uzatıldı. 7 ilde serbest bırakıldı. Bu iller, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla olarak açıklandı.

İstanbul Tabip Odası haftalık ‘corona‘ raporunu açıkladı. Türkiye’nin dünyada vaka sayısı açısından sekizinci ülke olduğuna ve azalan hasta sayısına rağmen İstanbul’da tehlikenin sürdürdüğüne dikkat çekilen raporda, tedbirlerin gevşetileceğine dair gelen sinyaller konusunda uyarı yapıldı: “Erken dönemde alınacak yanlış bir kararın bedeli ağır olur.”

Ayvalık’ta sokağa çıkma yasağının ardından yine sokakların, fırın ve marketlerin kalabalık olduğu bir gün yaşandı. Cumhuriyet Meydan durakları ile Kız bahçesi arasında özel araçlara trafik kısıtlaması bugün de devam etti.