AYVALIK’A YENİ SANAT MEKÂNI; MİÇO ART GALERİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta gerek sanat dalları ile uğraşıp gerekse koleksiyon yapan sanat gönüllüsü üç arkadaş, açtıkları Miço Art Galeri ile kente yeni bir sanat mekânı kazandırdı.

Bu ay sanatçılar ve sanatseverlere kapılarını açan Miço Art Galeri, 2016 yılından bu yana Ayvalık’ta yaşayan, resim ve fotoğrafla iç içe bir yaşam süren Serdar Tibet ile Ayvalıklı Gökhan Gez ve koleksiyoner Sarp Gürsoy’un ortak girişimi.

Barbaros Caddesi 43 numaralı binada hizmet veren galeri, Serdar Tibet’in yakın zamanda kaybettiği Malta Terrieri köpeği Miço’nun adını yaşatıyor. 2 katlı galeri, 4 salondan oluşuyor.

Giriş katında en seçkin eserlerin bulunduğu galerinin üst katında, heykel ve büstlerin sergilendiği özel bir bölüm, Serdar Tibet’in resim çalışmalarını yaptığı özel stüdyo ile yerel sanatçıların da çalışmalarına yer verilen salon bulunuyor.

 

ÖNEMLİ TÜRK RESSAMLARI VE YEREL SANATÇILARIN ESERLERİ MİÇO ART GALERİ’DE

Önemli Türk ressamlarının eserleri ile özgün Terracotaları ile tanınan Türkan Gündoğdular ve Ressam Ayşin Özen’in çalışmalarına yer verilerek yerel sanatçıları da destekleyen Miço Art Galeri’nin, dönem dönem Ayvalık’ta yaşayıp çalışmalarını sürdüren sanatçıların sergilerine ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Galeri sahiplerinden Serdar Tibet, sanat  ve kolleksiyon tutkularını Miço Art Gallery de buluşturan kırk yıllık  ikinci nesil Şirinkentli Gürsoy, Tibet ve Gez aileleri olarak amaçlarının, Ayvalık’ta  kaliteli ve gerçek sanat eserlerini sergileyerek bu konudaki açığı doldurmak  ve yöremize değer katmak olduğunu söyledi.

Serdar Tibet, “Felsefemiz; Ayvalık’a değer katmak. Önemli Türk ressamlarının eserlerine yer vererek, belli bir kaliteyi korumak. Resim çok kişisel bir algıya dayanıyor. Resmin değerine gelince sanatçının ve imzanın çok büyük önemi var. Özellikle dikkat ettiğimiz husus yatırım değeri olan eserleri bulundurmak. İnsanlar şunu bilsin ki, galerimizde imitasyona yer yok. Gerçek sanat eserlerinin sunulacağı bir yer oluşturduk. Yerel sanatçılarla çalışacak, sergiler açacağız. Sosyal medya üzerinden satışlarımız oluyor. Uzun soluklu bir iş olmasını istiyoruz. ”dedi.

Miço Art Galeri’de, Faruk Cimok, Mustafa Ayaz, Komet, Yalçın Gökçebağ, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Tunç Tanışık, Saim Dursun, Ümmet Karaca, Süleyman Karakul gibi ressamların eserlerinin de aralarında bulunduğu 70 eser görülebilir.  Serdar Tibet’in suluboya çalışmalarının da sergilendiği galeride, Miço’nun, suluboya sanatçısı Süleyman Özer Ünsal tarafından yapılan portresi satılık olmayan tek eser.