MÜZİK TUTKUNLARI AHEM’DE GİTAR ÇALMAYI ÖĞRENİYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık Halk Eğitim Merkezinde açılan klasik gitar kursu yoğun ilgi görüyor. Ayvalık’ın sevilen müzisyenlerinden Feridun Taslı eğitmenliğinde devam eden kursta farklı yaş ve meslek gruplarından 23 kişi, hobi ya da profesyonel olarak gitar çalmayı öğreniyor.

Kültür, spor, sanat, el sanatları ve meslek edindirme alanlarında bu eğitim-öğretim döneminde toplam 350 kurs açan Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, gitar çalmanın inceliklerini öğrenmek isteyen vatandaşları da unutmadı.

GİTAR ENSTRÜMANINI KULLANMAYI VE MÜZİK BİLGİLERİNİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORLAR

16 Kasım 2019’da başlayan, Pazartesi ve Çarşamba günleri 17.00 – 20.00 saatleri arası, toplamda 300 saat olarak planlanan kurs, Halk Eğitim Merkezi Merkez Binasında devam ediyor. Kurslarla yaklaşık 6 bin 500 kişiye ulaşıldığını ifade eden Ayvalık Halk Eğitim Müdürü Serkan İnce, “Meslek edindirme kursları, sosyal hobi kurslarımıza Ayvalık nüfusunun yüzde 12’si katılım gösteriyor. Bu Türkiye ve Avrupa standartları üzerinde bir rakam. Yaklaşık 150 eğitmen ve usta öğreticisi ile kurslarımıza devam ediyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri ile de toplum hizmeti sunduğumuz çalışmalarımız var. Alanında uzman eğitimcilerle bilimsel ve müfredata uygun ortamda eğitim veriyoruz. Sanat icra etmenin önemini de göz önüne alarak gitar, bağlama ve halk müziği kursları düzenledik. Kurslarımız ilgi görüyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek.” dedi. Gitar kursunda, farklı meslek ve yaş gruplarından kursiyerler gitar enstrümanını kullanmayı ve müzik bilgilerini arttırmayı hedefliyor.