SELÇUKLU DÖNEMİNDEN YADİGAR KADI CAMİ RESTORE EDİLİYOR

Nilgün KAYA

GMKA destekli ‘Altınova Kadı Cami Koruma ve Çevre Düzenlemesi’ projesi başladı. Restorasyon ihalesi 23 Ocak’ta yapılan camide çalışmalar 1 sene sürecek.

Fotoğraf: Lütfi Zafer Demirer

Altınova Mahallesinde bulunan ve Selçuklular döneminden kaldığı tahmin edilen Kadı Cami, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan öncülüğünde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle yeniden canlandırılıyor. 26 Aralık 2019 günü ihalesi gerçekleşen Kadı Cami Restorasyon projesini gerçekleştirmek için 20 Ocak Pazartesi günü ihaleyi alan ZEP Grup İnşaat firması ile Kaymakam Gökhan Görgülüarslan arasında sözleşme imzalandı.

Ayvalık Kaymakamlığı koordinasyonunda hazırlanan projeye, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, İlçe Müftülüğü, İlçe Turizm Müdürlüğü, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ayvalık İlçesi Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB), Özyeğin Üniversitesi öğretim görevlisi Ayşegül Özer gibi çok sayıda kurum ve kuruluş ortak ve iştirakçi olarak katkı sunuyor.

GMKA’dan yaklaşık 1.5 milyon TL destek verilecek Kadı Cami projesinin 365 iş günü içerisinde tamamlanması planlanıyor.  Kaymakam Görgülüarslan, “Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) projemizi sunduk. GMKA projemize destek verdi.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası’nın da katkılarıyla bu projemizin ihalesini yaptık ve restorasyon çalışmalarına başlandı. Ayvalık’ın doğal, mimari ve kültürel değerlerinin korunması bizim için önemli. İlçemize hayırlı olsun. Katkı veren,  iştirakçi olan ve projeyi hazırlayan herkese teşekkür ediyorum. Diğer projemizin de hayata geçmesiyle Ayvalık iki büyük kazanım elde edecek. Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle özel Ayvalık’ın değeri bu projelerle daha da artacak” dedi.