GÜMRÜK GÜNÜ’NDE TURİSTLERE ÇİÇEKLİ, ÇİKOLATALI KARŞILAMA

Nilgün KAYA

Dünya Gümrük Gününü kutlayan, Mesut Koç yönetiminde Ayvalık Gümrük Müdürlüğü personeli, Kuzey Ege’nin tek gümrük idaresi olmanın hem gururunu hem de zorluğunu yaşıyor. Bu yıl ki sloganın ‘İnsanoğlu, refah ve gezenimizin sürdürülebilirliğinde gümrükler olduğunu belirten Müdür Mesut Koç personeli le birlikte Lesvos Adası Midilli kentinden gelen turistleri çikolata ve çiçekle karşıladı.

26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutlayan Ayvalık Gümrük Müdürlüğü, 24 Ocak Cuma günü başlatılan kutlama programı kapsamında Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak ziyaret etti. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerine Gümrük çalışmalarını uygulamalı anlatan Gümrük Müdürlüğü personeli, 25 Ocak Cumartesi günü de Ege’nin karşı yakasından gelen konukları Deniz Hudut Kapısında karşıladı.  İlçeye gelen turistlere çikolata ve kolonya ikramının yanı sıra karanfil hediye edildi.

A Sınıfı gümrük idaresi olarak Altınoluk’tan Altınova’ya kadar olan bölgenin yanı sıra Edremit Kocaseyit Havaalanında ve Ayvalık Deniz Hudut Kapısında 19 personel ile özveriyle göreve devam ettiklerini belirten İlçe Gümrük Müdürü Mesut Koç, bu yıl ki sloganlarının ‘İnsanoğlu, refah ve gezenimizin sürdürülebilirliğinde gümrükler’ olduğunu ifade etti. Koç, “Ayvalık Gümrük Müdürlüğü olarak 2019 yılı içinde başarılı bir sezon geçirdik. Yolcu oranımız yüzde 10 arttı. Daha önceki sene 140 bin yolcu varken 2019 ‘de 160 bin yolcu ağırladık. Özverili çalışmalar ile işlemleri olabildiğince hızlı yürütmeye çalışıyoruz” dedi. Dünya Gümrük Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda 26 Ocak Pazar sabahı saat 09.30’da tören düzenlenecek. İlçe Gümrük Müdürlüğü yönetim ve personelinin katılacağı törende Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapılacak.