CHP AYVALIK İLÇE BAŞKANLIĞI 37’NCİ OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

Nilgün KAYA

Cumhuriyet Halk Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı 37’nci Olağan Kongresi, 11 Ocak Cumartesi günü İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapıldı. 2 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Şalmanlı 140 delegenin oyuyla yeniden başkan seçildi.

Kongreye CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Ensar Aytekin ve Fikret Şahin’ in yanı sıra PM üyesi CHP Balıkesir eski Milletvekili Mehmet Tüm, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, CHP İl Başkanı adayları, Parti’nin körfez temsilcileri ve ilçedeki partililer ile STK temsilcileri katıldı.

“BALIKESİR BELEDİYESİ’NİN TAPUSUNU ALMAYA GELECEĞİZ”

CHP Balıkesir İl Başkanı adayları Hilmi Okur ve Ömür Boyver’in ardından konuşan eski il başkanı Ender Biçki, partiye emek verenlere değer vermenin partiyi yücelteceği tersi durumda partinin bir yere varmayıp çakılıp kalacağını söyledi. 31 Mart yerel seçimlerinde Ayvalık’ı değerlendiren Biçki, “Ayvalık gitti ama artık bunun üzerine sünger çekeceğiz. Hacı Bektaş Veli’nin söylediği gibi yolumuz sevgi yolu kardeşlik yolu diyeceğiz. 2024’te Balıkesir Belediyesini AKP’ye kiraya vermeye değil tapusunu almaya geleceğiz” dedi.  26. Dönem Balıkesir Milletvekili adayları arasında yer alan ve CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı için adaylardan biri olan Dr. Neşe Zengin, CHP üyesi olduğu halde 31 Mart yerel seçimlerinde Demokrat Parti bayrağını sallayanlara tepki göstererek, “CHP’de yer alan bazı kişiler DP’ye destek vermiş bayrağını sallamış, bu kişiler mi CHP’yi yönetecek Ayvalık’ta? DP Belediyesi kişileri aracıyla getirip oy kullandırmış, yönetimde yer alan kişiler telefon açıp ‘başkan adayına oy vermezseniz işten çıkarılırsınız, verirseniz işe almakla,  bir takım zorlamalar yapılması benim içinde bulunmaktan gurur duyduğum partiye uymuyor” dedi.

BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ

Siyasi parti yasası ve seçim yasasının değişmesi gerektiğini gündeme getiren PM üyesi CHP Balıkesir eski Milletvekili Mehmet Tüm, “Eğer demokrasiyi savunuyorsak CHP’nin bunu hayatın her alanında öncülük etmesi gerekir ” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, seçim sonrası Ayvalık’ta hayatın durmadığını belirterek, “ CHP’nin bayrağının koşullar ne olursa olsun yere düşürülmemesi gerekir” dedi. Milletvekili Fikret Şahin, “Her şeyi Türkiye’de çok çok güzel yapmak istiyoruz. Temel hedefimiz bu başarının anahtarı ise birlik ve beraberlik” dedi. Birlik beraberlikten asla ödün vermemek gerektiği mesajını veren Ahmet Akın, “Başkanımıza destek olmalı, kadınlarımız ve gençlerimizle hep önde olmalıyız. Ne zaman seçim olacak bilmiyorum ama CHP iktidara gelecek” dedi.

Ayvalık’ta 31 Mart yerel seçimlerini ve CHP İlçe Başkanlığında görevden alma olayını değerlendiren CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Ayvalık’ta bir sıkıntımız var. İçerde birçok arkadaşımızın kırılganlıkları ayrışmaları bizi üzüyor. Yeniden kucaklaşmamız gerekiyor. Hatalar vardır, eksiklikler vardır ama bunları telafi için birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. Geçmişe takılmayıp gelecek siyaseti planlamak zorundayız seçmen büyümesini partisel olarak tamamlamamız gerekiyor. Partimizi genişletmek yetmez geliştirmemiz gerekli” dedi.

281 delegeden 150’sinin sandığa gittiği kongrede, Divan Başkanı Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, kâtip üyeler İsa Arslan ve Dilek Saraçoğlu oldu. 10 oy geçersiz sayılırken tek liste olarak seçime katılan Hüseyin Şalmanlı 140 delegenin oyu ile yeniden ilçe başkanı olarak seçildi.  Şalmanlı’nın listesinde Songül Akdemir, Faruk Akkoyunlu, Ayhan Alışık, Faruk Ay, Seyhan Bodur, Yüksel Çalışır, Hasan Çetin, Emrah Deniz, Esra Dut, Ahmet Kiraz, Gülfem Mürsoy, Nuri Özkan, Çağrı Pomay Seçil Sezer, Coşkun Tunçmen Cemil Tura yönetim kurulu asil üyeleri, Musa Ergül, Mehmet Duru, Mehmet Çoban, Hande Kocabaşoğlu, Savaş Küçük, Coşkun Açıklalınlı, Belkıs İnce, Tamer Çobanoğlu, Ayşe Ongün, İsmail Arslan, Yılmaz Bağırsakçı, Ayşe Ay, Nurettin Yılmaz, Fisun Yarkent, Nuran Babadostu ve Selenay Erkoç yedek üye olarak yer aldı.