10. YILINDA AYTUGEB, AYNI SORUNU ÇÖZME UĞRAŞI VERİYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) 2019 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısını, 25 Aralık Çarşamba günü Boğaziçi Otel’de yaptı.

Halil Özer başkanlığında oluşturulan divanın başkan vekilliğini Levent Billurcu,  kâtip üyeliklerini Ahmet Saray ve Bülent Demiral üstlendi.

2020 yılı tahmini bütçesi 292 bin 200 lira olarak açıklanan genel kurul toplantısında, 10’ncu yılını dolduran AYTUGEB bünyesinde gerçekleştirilen turizm haftası etkinliklerinden İzmir ve İstanbul’un yanı sıra katılım gösterilen fuarlar ve tamamlanan GMKA projeleri hakkında bilgi verildi. İstanbul’da düzenlenecek EMİTT Fuarına katılım kararı alınan toplantıda, ilçedeki turizm işletmecilerinin fuar standında nöbetleşe durması gerektiği hatırlatıldı.

“AYVALIK İÇİN TURİZM STRATEJİ PLANI HAZIRLANMASI ŞART”

Ayvalık’ın turizmde güçlü yönlerinin öne çıkarılması ve uluslararası boyutta tanıtımı ile zayıf yönlerinin güçlendirilmesi için turizm stateji planının mutlaka hazırlanması ve bunun için turizm sezonu öncesi bir çalıştay yapılması gündeme geldi.

‘TTTGA AYTUGEB’İ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR’

Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının, birliğin üyesi olan bakanlık belgeli tesislerden yıllık aidat alacak olması ve üyelerden alınması gereken yıllık aidat miktarının 110 bin seviyesinden 41 bin seviyesine düşmesi nedeniyle AYTUGEB’i olumsuz etkileyeceğine dikkat çekildi.

“ÜYELERDEN, 10 YILLIK SÜREÇTE YAKLAŞIK 500 BİN LİRA ALACAĞIMIZ VAR”

Ayvalık turizmine yön vermek ve turizm paydaşlarını tek çatı altında toplama amacıyla 10yıl önce kurulan AYTUGEB’in, 10 yıldır toplayamadığı üye aidat miktarının yaklaşık 500 bin liraya ulaştığı açıklandı. AYTUGEB Meclis üyesi Prof. Dr. Ayhan Gökdeniz, “AYTUGEB olarak aidat toplamada becerikli değildik, üyelerimiz de cömert değildi. Yatak başına 7.5 lirayı, yılda bir defa ödemeleri gerekiyordu. 10 yıldır bu rakamda artış yapmadık ama üyelerimizden 10 yıllık süreçte alacağımız miktar yaklaşık 500 lira civarında” dedi. Divan Başkanı Halil Özer ise “ Biz burada toplanıyoruz ama havanda su dövüyoruz demek ki. Boşuna toplanmayalım tüm üyelerimiz sorumluluğunu bilsin borcu neyse yatırsın” dedi. Toplantıda, borcunun ödemeyen üyelere birlik başkanı imzasıyla tebliğ gönderilmesi üzerinde duruldu.